Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag02.07.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Johanna Lindskog Lindell

Jag heter Johanna Lindskog Lindell och är pr-rådgivaren som bygger och ger varumärken en tydlig och mänsklig röst. Mitt fokus ligger är PR, data och sociala medier, tre saker som gärna får blandas. Har bloggat på Resumé sedan 2013.


Publicerad 18 September 2018

Två gamla och två nya kunskaper ett PR-proffs bör kunna

En pr-rådgivares jobb handlar inte bara om att förpacka kundens eller bolaget historia till journalister på gammelmedia. Dagens medier inkluderar även YouTubers, Instagramers, bloggare med flera som har makt att påverka. För att behålla en status som PR-expert måste vi branschkollegor kontinuerligt uppdatera och vässa våra färdigheter.

Det finns inte direkt någon brist på utmaningar i branschen. Tvärtom, det här är ingen räkmacka. Tekniken fortsätter att utvecklas och du kan nästan känna AI:t andas dig i nacken (Det finns faktiskt några som är rädda för AI i branschen. Det är de som bara skriver pressreleaser)

Här är två gamla och två nya kunskaper ett PR-proffs bör kunna hantera:
GAMMAL: Förenkla
Konsten att förenkla komplexitet och göra den förståelig är guld värd i en värld som snurrar snabbt och där tid för uppmärksamhet är knapp.
GAMMAL: Identifiera din målgrupp
Vem ska du prata med? När du vet det, kan du lättare veta via kanaler du når personen(erna)
NY: Flexibel disruption. Vem vill fortfarande läsa ett pressmeddelande och vem vill hellre läsa en tweet? Ska tweeten publiceras kl. 07 eller 19? Du måste vara flexibel och kunnig nog för att anpassa kommunikationen till reporterns eller influencerns individuella vanor.
NY: Bryt strukturer och regler
Om du kan anpassa dig till mottagaren och visa att du förstår vad publiken gör och vill ha, kommer den vara mer benägen att ge dig uppmärksamhet. Var beredd att följa din instinkt, inte föråldrade regler på vad som är kutym eller inte. Gamla förhållningsregler behöver brytas.

 

 

Här hittar du de ursprungliga skillsen.

 

 

Dela blogginlägget:

Mer från Johanna Lindskog Lindell

Till bloggen >

Kommunikativt ledarskap, viktigare än någonsin

Många av oss har arbetat på distans väldigt länge och det kan göra att vissa människor kan känna sig överflödiga och frånkopplade. Därför är kommunikativt ledarskap viktigare än någonsin. Dagens...

2 Juli 2020

Grundstenen i PR är relationer

Vissa människor verkar tro att det är glamoröst och lätt att jobba med pr, men det är snarare ett hårt arbete. Något som jag fått erfara genom åren är att...

30 Juni 2020

Yttrandefrihet är inte ansvarsfrihet

Igår sparkades Alexander Bard från TV4 efter det rasistiska utspelet han gjorde förra veckan. Tidigare menade kanalens presschef att Alexander Bard ger uttryck för sina egna privata åsikter på sina...

15 Juni 2020