Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag03.08.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Johanna Lindskog Lindell

Jag heter Johanna Lindskog Lindell och är pr-rådgivaren som bygger och ger varumärken en tydlig och mänsklig röst. Mitt fokus ligger är PR, data och sociala medier, tre saker som gärna får blandas. Har bloggat på Resumé sedan 2013.


Publicerad 7 Oktober 2015

Vad är Datastrategisk PR?

I huvudsak är det PR som drivs av analys och tillämpning av insamlad data. Allt för att driva mer framgångsrika, målinriktade och engagerande PR-aktiviteter, som i sin tur ökar ROI:n.

Så hur utvecklar och skapar du datadrivna strategier?
För det första måste du samla in data. Värdefull data finns ofta redan inom organisationen. Det viktiga är att se till att de uppgifter du samlar är relevant för att skapa en PR-aktivitet som gör att du når din målgrupp med rätt kommunikation. Den insamlade datan kan exempelvis bestå av:

  • Sålda produkter eller tjänster,
  • Besök på hemsida
  • Rapporter
  • Undersökningar
  • Social data (Blogg, Facebook och LinkedIn etc)

När du tittar på ditt företags data, kommer du säkert upptäcka att du har många olika unika målgrupper. Eftersom det inte längre räcker att bara fokusera på ålder, kön och geografi, måste du gå bredare och värdera information som identifierar intressen, vilka problem målgruppen försöker lösa och vilka svar de letar efter.

Genom exempelvis sociala plattformar kan du lära känna din målgrupp på djupet. Du måste nu lyssna och analysera! Engagerade följare och kunder skapar lojalitet, som även bidrar till affärsnyttan.

Dela blogginlägget:

Mer från Johanna Lindskog Lindell

Till bloggen >

Låt de anställda höras i digitala medier

Foto av Daniel Fazio på Unsplash Tänk att det fortfarande finns bolag som är rädda för att anställda kan bli för starka i den digitala sfären. Förra veckan hamnade jag i...

3 Augusti 2020

Kommunikativt ledarskap, viktigare än någonsin

Många av oss har arbetat på distans väldigt länge och det kan göra att vissa människor kan känna sig överflödiga och frånkopplade. Därför är kommunikativt ledarskap viktigare än någonsin. Dagens...

2 Juli 2020

Grundstenen i PR är relationer

Vissa människor verkar tro att det är glamoröst och lätt att jobba med pr, men det är snarare ett hårt arbete. Något som jag fått erfara genom åren är att...

30 Juni 2020