Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag23.02.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Johanna Lindskog Lindell

Jag heter Johanna Lindskog Lindell och är pr-rådgivaren som bygger och ger varumärken en tydlig och mänsklig röst. Mitt fokus ligger är PR, data och sociala medier, tre saker som gärna får blandas. Har bloggat på Resumé sedan 2013.


Publicerad 29 Juni 2018

Vårda relationerna i Almedalen

Det är dags för Almedalen 2018 och med många chanser att nätverka. Ibland blir jag lite konfunderad när jag träffar pr-rådgivare som saknar nätverk, något som borde vara en grundsten i yrket. De personer som har ett brett kontaktnät som de har vårdat, är också en bättre förlängd arm för det varumärket de arbetar för.

Sociala nätverk betyder mycket. Du kanske tycker att mingla är överskattad men faktum är att de interaktionerna kan vara avgörande för din framgång. Studier visar att människor hellre gör affärer med en person som de gillar och litar på istället för någon som de ogillar. Helt logiskt.

De mest framgångsrika människorna brukar ha de bredaste och mest mångsidiga sociala nätverken. Ju mer tid och ansträngning du lägger på att vårda dina sociala nätverk, desto mer framgångsrik kommer du att sannolikt bli.

Här kommer ett bra tips för att starta en konversation om du tycker det är tradigt att konversera. Le och säg helt enkelt berätta om dig/ditt företag. Folk älskar att prata om sig själva – de blir glada, smickrade och kanske till och med förvånade över att du frågade. Det är ett bra sätt att starta en konversation. Till sist, men ack så viktigt, var trevlig. Behandla andra som du vill behandlad själv. Inte så svårt. Jag är ju en aning insnöad i mitt arbete med pr, men jag ryser när jag möter kantiga personer som inte förstår vikten av att vårda sitt personliga varumärke både analogt och digitalt.

 

johanna.lindskog@lindell.org

Dela blogginlägget:

Mer från Johanna Lindskog Lindell

Till bloggen >

8 giftiga chefer som får anställda att säga upp sig

Foto av jeehoots.com på Unsplash Att välja sin chef är viktig, för en dålig chef kommer inte bara äventyra din karriär, de kommer också att påverka ditt personliga liv negativt. Business...

11 Februari 2020

Satsa på Person-PR!

Person-PR, varför är det så få byråer i Sverige som har det i sitt erbjudande idag mot kunder? Det är och kommer vara superviktigt framöver. Om jag hade varit byrå-vd,...

6 Februari 2020

Nu förbjuder The Guardian fossilannonser

The Guardian gjorde ett modigt ställningstagande i onsdags. De ska inte längre acceptera annonspengar från olje- och gasföretag och beslutet trädde i kraft omedelbart. Tidningens motiverade sitt ställningstagande med uttalandet:...

4 Februari 2020