Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag02.07.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Johanna Lindskog Lindell

Jag heter Johanna Lindskog Lindell och är pr-rådgivaren som bygger och ger varumärken en tydlig och mänsklig röst. Mitt fokus ligger är PR, data och sociala medier, tre saker som gärna får blandas. Har bloggat på Resumé sedan 2013.


Publicerad 22 Oktober 2018

Vikten av att lära sig programmera

Kommer du ihåg när du lärde dig att läsa? Jag minns när texten “Hello World” dök upp på min mac när jag pluggade på Hyper Island. Jag blev löjligt stolt. I en värld där vår vardag alltmer kretsar kring användning av teknik så blir fler människor blir intresserade av att lära sig vad som händer bakom skärmarna i sina maskiner.

Programmering är ett viktigt ämne och speciellt viktigt för barn att lära sig, alla måste få chansen att förstå den nätverksanslutna värld de växer upp i. Datavetenskap är ett nytt sätt att tänka kring problemlösning som kallas “Computational Thinking”. Det handlar om att förstå skillnaden mellan människa och artificiell intelligens. Men dock är det inte bara viktigt för barn, utan vi som är en aning äldre kan också få nytta av detta.

Just nu pågår det ett intressant projekt i USA, där personer som sitter i utvalda fängelser får lära sig det digitala språket. Projektet startade 2014 och resultaten har varit enormt bra. Och det finns nu nybakade mjukvaruingenjörer som är redo att möta sin frihet. Läs mer här.

Vi lever i en värld som formas av fysik, kemi, biologi och historia men också en nätverksansluten värld. Om framtidens vuxna inte har en djupare förståelse för programmering, kommer dom växa upp som passiva konsumenter av slutna enheter och tjänster som skapats av dom som fick chansen att lära sig programmera.

 

Dela blogginlägget:

Mer från Johanna Lindskog Lindell

Till bloggen >

Kommunikativt ledarskap, viktigare än någonsin

Många av oss har arbetat på distans väldigt länge och det kan göra att vissa människor kan känna sig överflödiga och frånkopplade. Därför är kommunikativt ledarskap viktigare än någonsin. Dagens...

2 Juli 2020

Grundstenen i PR är relationer

Vissa människor verkar tro att det är glamoröst och lätt att jobba med pr, men det är snarare ett hårt arbete. Något som jag fått erfara genom åren är att...

30 Juni 2020

Yttrandefrihet är inte ansvarsfrihet

Igår sparkades Alexander Bard från TV4 efter det rasistiska utspelet han gjorde förra veckan. Tidigare menade kanalens presschef att Alexander Bard ger uttryck för sina egna privata åsikter på sina...

15 Juni 2020