Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Johanna Lindskog Lindell

Jag heter Johanna Lindskog Lindell och är pr-rådgivaren som bygger och ger varumärken en tydlig och mänsklig röst. Mitt fokus ligger är PR, data och sociala medier, tre saker som gärna får blandas. Har bloggat på Resumé sedan 2013.


Publicerad 29 mars 2021

Vikten av proaktiv PR

Jag är helt övertygad om att hela tiden ligga steget före är en viktig bit när man bygger eller vässar ett varumärke. Där kommer proaktiv kommunikation in, framåtlutande och nötade kommunikation. Jag menar inte en enskild aktivitet som det byggs kommunikation kring, utan hela tiden kommunicera återkommande med små men viktiga byggstenar för att nå målet, ett superb och starkt varumärke. Ett varumärke som människor känner till och väcker känslor. No Brands Land som jag pratat om här tidigare, är min absoluta pr-mardröm Det är ett varumärke som inte säger något, gör inget, är grått och ingen bryr sig om det. I No Brands Land bemöter människor varumärken med likgiltighet. Usch!

Så varför är proaktiv kommunikation viktig? Jo genom ett proaktivt arbete förhindrar du problem istället för att åtgärda dem. Du svarar på frågor innan de ställs. Du arbetar med din målgrupp för att få en konversation om de frågor som är viktiga för dig – och såklart för dom.

Med proaktivitet kan du identifiera och berätta historierna som du vill dela, det som gör ditt bolag eller varumärke unik, övertygande och annorlunda. Det handlar om aktiv uppsökande, ta initiativ för att få fram ordet och hitta rätt mottagare.

johanna.lindskog@lindell.org

Dela blogginlägget:

Mer från Johanna Lindskog Lindell

Till bloggen >

Att pitcha nyheter är som att dejta

Foto av Jess Bailey på Unsplash Många av de personerna som jag träffar i mitt arbete undrar ofta hur jag jobbar med att pitcha nyheter till media. Jag ser ju mig...

18 maj 2022

Rebeller behövs i bolag

När de flesta människor tänker på en ”rebell”, tänker de på en jobbig person – någon som inte gillar att följa instruktionerna och som orsakar obekvämligheter. Men kom ihåg rebeller som...

16 maj 2022

Onödiga möten – slöseri med viktig tid

Jag är verkligen inte ett fan av möten. Jag har tillochmed flyttat ut från mitt kontor och sitter i receptionen så jag hela tiden är tillgänglig för ta snabba samtal...

4 maj 2022