Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera
SökKarin Winther

Karin Winther driver digitala konsultbolaget Winther Wonderland. Som producent, kreatör och digital strateg är hon expert på hur man skapar engagerande videoinnehåll, jobbar med nya format och skräddarsyr content för sociala och mobila plattformar. Hon har lång erfarenhet av tv-branschen, både framför och bakom kameran.


Publicerad 23 September 2019

5 grymma podcasts om digitala trender

”Men herregud, när hinner du lyssna på allt?” brukar en av mina bästa vänner fråga mig. Hon har svårt att få ihop min högkonsumtion av podcasts med mitt i övrigt hektiska liv. Svaret? Jämt. På morgonen, på kvällen, i badrummet, på bussen, på promenader. Jag har en lika rastlös som vetgirig hjärna – och vem älskar inte podcasts? 

Så, eftersom det här är en blogg om digitala grejer så tänker jag dela med mig av mina favoriter på just temat digitala trender, tech och sociala medier. 

BBC Trending
Det blir genomarbetad, välproducerad och rejäl samhällsjournalistik när BBC ger på sig att rapportera om området sociala medier. Just denna tyngd gör att den här podcasten sticker ut i utbudet och skiljer sig från många andra podcasts inom samma kategori. Här täcks t ex sociala mediers roll i hur den kinesiska staten försöker kontrollera sina invånare, hur appen Tik Tok kämpar mot pedofiler på nätet och exakt hur många lagar PewDiePies fanatiska fans är villiga att bryta för att stötta sin idol.

 

Tech tent
En annan BBC-höjdare! Lite mer lättsmält, men ändå med högkvalitativt med mer fokus på affärssidan av tech och sociala medier. Varje fredag levererar redaktionen aktuella avsnitt med olika vinklar på hur techindustrin förändrar vårt sätt att leva och arbeta på. Branschfokuserat och nyhetsdrivet.

 

Reply all
Oerhört älskad podcast om internetkultur! Så pass poppis att den laddas ner 5 miljoner gånger i månaden. Den är lika delar amerikanskt snackig och genomarbetad med fokus på starka historier med inslag av teknik. Här finns en uppsjö klassiska avsnitt att dyka ner i. Börja med mina favoritavsnitt: ”The Snapchat Thief”, ”INVCEL”, ”The founder” och ”The Great Momo Panic”.

 

Ted Tech
Ted talk-formatet känns numer lika förutsägbart som ”Sommar i P1”. Så istället är en bra lösning att sortera ut föreläsningarna efter intresse. Under parollen ”Ted Tech” samlas intressanta dragningar där du kan grotta ner dig i det senaste inom allt från AI och robotar till blockkedjor och visionen om ett decentraliserat internet. Det korta formatet med tiominutersavsnitt är dessutom perfekt när man är på språng!

 

The Dropout
Jag tycker vi unnar oss en riktigt fläskig och välberättad dokumentär-podcast här också! Jag är besatt av historien om Elizabeth Holmes, den hyllade Silicon Valley-entreprenören som visade sig vara en bedragare av episka proportioner. I den här välproducerade serien av ABC News kartläggs historien om hennes startup Theranos uppgång och fall – och rättegången som väntar i sommar. Se även dokumentären ”The inventor: Out for Blood in Silicon Valley” på HBO Nordic! 

 

Har du några podcast-favoriter att tipsa mig om?  DM:a mig på Instagram på @karin_winther.

Dela blogginlägget:

Mer från Karin Winther

Till bloggen >

Är Jennifer Aniston egentligen ett Instagram-geni?

Senaste veckans mest omskrivna Instagram-händelse är tveklöst Jennifer Anistons intåg på plattformen. Efter att Aniston postade en groupie på sig själv och de gamla kollegorna från kultserien ”Friends” gick internet...

20 Oktober 2019

5 intryck från Brilliant Minds

I helgen var jag på Brilliant Minds-konferensen, som liksom förra året gav mig fjärilar i magen. För en digitalnörd besatt av tech, klimatfrågan och amerikansk politik innebar det sannerligen dagar...

18 Juni 2019

8 strategier som vässar ert innehåll i sociala medier

Kära läsare! Jag har jobbat som en galning den här våren, men nu är jag tillbaka! Snart är vi i mål med årets första kvartal,  ett utmärkt  tillfälle att se...

24 Mars 2019