Dela sidan:

Testa att göra Facebook-annonser utan att de går live

Vill du vara kreativ och testa att göra Facebook-annonser? Du slipper att sätta upp alla parametrar och att de råkar gå live. Då kan du använda dig av Facebooks kreativa studio.

Att göra annonser i Facebook är inte det lättaste. Det finns ofantligt många olika parametrar man kan ställa in. Därför har Facebook skalat bort alla parametrar kring målgrupp, period, retargeting mm och bara lämnat kvar det kreativa. Facebooks kreativa studio gör att du kan fylla boxarna med olika typer av innehåll och testa dig fram i en säker miljö och känna dig trygg med att annonserna fungerar som de ska när de väl ska lanseras.

Här kan du testa alla roliga format! Du kan laborera med olika video-format, text i bild och allt annat. Dessutom kan ni vara flera som är inne och arbetar med samma annonser där man kan lägga utkasten i mappar. Du kan även skicka ett utkast till din mobil för att se hur dina annonser kommer att se ut på mobilen. Bra va?

Har du idétorka på hur du ska göra dina annonser och få dem att sticka ut? Då kan du kika på deras inspirationssidor där de ger förslag på kreativa format som sticker ut till exempel Treatwell och deras kampanj Book Beauty Online.

I Facebook Kreativa Studio kan du hitta allt och lite till. Ta dig lite tid och bli inspirerad och testa att gå utanför din vanliga comfort zone. Det kanske är något för dig att testa?

Karin
@karinkomet
LinkedIn
karin.mt.eriksson@gmail.com