Dela sidan:

Lunch med: Sophie Lokko

En sak jag lärt mig efter dryga halvåret upptäckandes en helt ny bransch, är vikten av att ställa frågor till härliga och smarta personer som redan är etablerade. Att kombinera detta med lunch har visat sig vara ett strålande bra koncept. Så låt oss nu testa detta i bloggen i form av karriärtips till er från mina lunchdejter.

Så – igår hade jag nöjet att äta lunch med supertalangen Sophie Lokko. Chefredaktör för Metro Student, copywriter hos Oh My och grundare av Guldvågen.

IMG_5111

Här kommer ett karriärtips från henne, till studenter som precis ska börja jobba:

– Folk förväntar sig inte att du ska kunna allt än, så nu har du världens chans att utnyttja det och vara en frågvis jävel. Fråga om hur saker och ting fungerar, varför byrån tar det där beslutet, använder just den regissören eller väljer en blå färg till en kund som älskar rött. Det är lätt att bli ivrig och låtsas vara fullärd direkt, men det är onödigt. Använd dina första år till att suga åt dig all kunskap som finns. Ta rygg på någon som är tio gånger bättre än dig, och försök lära dig allt hen kan. Kan du kombinera det med att ha en väldigt bra chef så blir det världens dröm. Din chef är det viktigaste av allt. Ta inte ett jobb på en arbetsplats där chefen har hybris och vill ha de bästa idéerna själv. Hitta en snäll chef som tror på din hjärna, och som låter dig driva framåt, som tillåter dig vara en frågvis jävel och låter dig testa saker du kanske egentligen inte är kompetent för. I mitt arbete har mina chefer varit det viktigaste av allt. Får du en dålig chef – säg upp dig. Det är aldrig någonsin värt det.

Sophie Lokko på Twitter, Facebook och Instagram