Dela sidan:

Kvällen då Kristoffer Lundström ramlade av sin höga PK-häst

Vi kanske ska börja med att reda ut vem han är. Kristoffer Lundström är alltså Kobra-killen som blivit ihopblandad med Ernst Kirchsteiger sedan 2001, och som ledigt tar emot high-fives från sina medvetna kollegor och deras rätta värderingar på SVT’s kulturredaktion.

Det Kristoffer Lundström trodde skulle bli ännu en felfri Kulturnyheterna-sändning, avslöjade dock något om honom som måste fått kollegorna att sätta sitt Matcha-te i vrångstrupen.

Direkt efter han visat ett inslag, som handlar om kritiken mot Malmö Operas uppsättning av operan Lakmé, som av DN beskrivs som  ”det mest rasistiska greppet i scenkonstens historia”, glömmer Kristofer Lundström helt bort att han inte är hemma i soffan och råkar avfärda kritiken i inslaget som käbbel, genom att irriterat säga: ”Ja, det är inte lätt.”.

Och i samma sekund reduceras Lundström från politiskt korrekt till ”vit gubbe”. Jag kan därför inte låta bli att fundera över vilka vita gubbar vi har kvar, som fortfarande kan tänka sig att stå upp för det politiskt korrekta?

För om inte ENS Kristofer Lundström, från kulturredaktionen på självaste SVT, klarar av att sitta kvar på den höga PK-hästen – vem fan gör det då?