Dela sidan:

Tack ändå TV4! Gulligt att ni tänkte på oss.

Det som berört mig mest under #metoo-kampanjen, har varit alla berättelser. Alla dessa övergrepp som kvinnor utsätts för, i barndomen, de tidiga tonåren och i vuxenlivet. Det har varit överväldigande vidrigt och svårt att ta in. Men samtidigt så har det känts viktigt att finnas där med sin futtiga like eller emojihjärta – för det har känts som att det varit så avgörande förlösande, för den utsatta att äntligen fått berätta.

Samtidigt i mitt flöde. Alexander Bard kallar kvinnorna bakom #metoo-kampanjen för: ”A lynch mob of frustrated, confused and underfucked women”.

Det är så att en häpnar. Värderingarna bakom det uttalandet är… Att rikta sitt hån mot de flickor och kvinnor som nu vågar berätta om hur de blivit våldtagna och utsatta för sexuella övergrepp. Att kalla dem ”underfucked.” Wow.

Samme man, ges utrymme i TV på bästa sändningstid. Och Viveka Hansson berättar för oss att: ”En och annan Bard måste vi klara av!”

Viveka Hansson är orolig för var den här galenskapen ska ta vägen. ”Vi måste hålla huvudet kallt.” Ska vi hålla på och ge plats hur som helst åt folk som inte förnedrar kvinnor – riskerar vi: ”En väldigt trång tv-värld.”

Peter Kadhammar riktar också ljuset mot ett spännande litet mörkt rum i sammanhanget. Statyer, tavlor, gator och filmer. Hur blir det med det? Om vi nu ska hålla på och hänga ut hustrumisshandlare, pedofiler och sexister till höger och vänster. Vad gör vi då med Pirates Of The Carribean?

För i hela helvete.

Vi har ”klarat av en och annan Bard” i tusentals år – och inte bara i TV-rummet, Viveka Hansson. Vi har klarat av en och annan Bard lite överallt. På dagis, i skolan, på arbetsplatsen, i hemmet, på tunnelbanan, i tidningen och på bästa sändningstid både i radio och på tv.

Men så hände #metoo. Vi sneglar nu mot någon form av utveckling på området. Upprättelse för alla offer, jämställdhet och lika villkor, där män som beter sig som skit blir utan utrymme. Äntligen.

A NEW DAY IS ON THE HORIZON!

Så är det ett gäng människor med makt, som ändå envisas med att stå upp och vifta med fingret. App app app! Stopp och belägg, sakta i backarna! En och annan Bard mår vi bra av. Det måste vi klara av.

Fast vet ni vad jag tror?

Jag tror att våra TV-rum klarar sig bra utan Alexander Bard. och Martin Timell. Och Ingvar Oldsberg. Och Anders S Nilsson. Och Paolo Roberto. Och Leif Mannerström. Och Anders Wendin. (Pirates of The Carribean hade förmodligen ingen saknat heller)

Men tack ändå TV4 och Peter Kadhammar! Gulligt att ni tänkte på oss!