Dela sidan:

Tack för mig!

Bloggen var tänkt som en följeslagare in i branschen, från studier till mina drömmars anställning. Så vad passar då bättre än att knyta ihop Resumésäcken nu.

Jag tjatade mig in på Resumé och fick ett par månader att blogga “på prov”. Sen skrev jag ett inlägg om att utbildning inom mediebranschen inte betyder ett skit och då fick jag bli kvar. Allt tack vare Resumé-legendaren Fredrik Thambert. Om det inte vore för honom och Resumé hade mina tre senaste år helt klart varit väldigt mycket tråkigare. Tack Fredrik och Resumé! 

Kanske är det någon av er som läser eller läst och också gärna vill jobba med reklam eller media men som av hundra anledningar inte tagit steget än. Er vill jag lämna med några tips och tankar: Bestäm dig, ge inte upp och jobba hårt. Skaffa dig mentorer som är bra mycket smartare än vad du är och våga ta kontakt med alla tänkbara människor du ser upp till och tror på. Sen kommer det att vara besvärligt. För så fort du tar plats, driver på mot dina drömmar, tycker och tänker så finns en del som blir stressade och vill trycka ner, förminska och tysta. Dessa människor måste du göra dig av med. Energin ska du istället lägga på guldkorn som tror på dig, som osjälviskt kommer att lyfta in dig i viktiga sammanhang och som finns där både när det går bra och dåligt.

För mig var det en stor sak att byta bransch. Jag var livrädd för reklam- och mediebranschen, för att misslyckas och för att jag aldrig skulle hitta min plats. Men jag bestämde mig. David Sandström, Calle Schulman och Simon Strand gjorde det enklare. De trodde på mig när jag inte gjorde det själv och gav mig insikter, kontakter och kunskap som lagt grunden för precis allt. David, Calle och Simon – utan er hade jag gett upp och dessutom hade mina blogginlägg helt klart varit tommare och tråkigare. Tack är inte nog, men alltid något. Tack!

Mina drömmars anställning alltså. Jo, för så känns det. Hannah Widell och Amanda Schulman har ju inspirerat mig i sju års tid och nu påminner de mig varje dag att det alltid är värt det.

Bestäm dig, ge inte upp och jobba hårt.

Och ni som kommenterat, mejlat och hejat – det har varit ett sant nöje att skriva för er. Tack för mig!