Dela sidan:

Guerilla-kupp på Wall Street

Imorse när jag gick i Financial District i New York bestod stadsbilden inte bara av kostymklädda människor, nyinflyttade reklambyråer och en och annan asiatisk turist – där stod också en helt ny staty.

Mitt emot Wall Streets klassiska tjur reste hon sig stolt och trotsigt. ”Fearless girl”, ditplacerad av byrån McCann och kunden State Street Global Advisors.

Foto: Federica Valabrega
Foto: Federica Valabrega

SSGA är investeringsrådgivare och har skapat den orädda flickan, lagom till Internationella Kvinnodagen, för att visa på styrkan i kvinnligt ledarskap och uppmana företag att göra konkreta förändringar. I sin pressrelease skriver de:

”According to an MSCI study, companies with strong female leadership generated a return on equity of 10.1 percent per year versus 7.4 percent for those without a critical mass of women at the top, which is a 36.4 percent increase of average return on equity”.

Den åttonde mars i USA utmärks inte bara av snygga guerilla-kupper utan också demonstrationen ”A day without a woman”, då alla kvinnor uppmanas att låta bli att jobba; både hemma och på jobbet. Här beskriver tidningen Bustle på ett snyggt och fyndigt sätt hur en sådan dag egentligen skulle se ut.

Glad internationella kvinnodagen! En dag då vi alla behöver vara orädda och ta tag i strukturella orättvisor. Även de vi själva är med och bidrar till.