Dela sidan:

De bästa mensreklamerna

Var nisch har sina utmaningar och sina standardlösningar. Men det finns några branscher vars reklamfilmer verkar närmast tvångsmässigt inklämda i en viss form. Som bilreklam. Eller städmaterial.

Ett område som ofta känns både trött och mossig är reklam som har att göra med mens. Vitklädda kvinnor på aerobicspass som ler förtjusande och därefter häller blå (oklart) vätska på en binda. Men som tur är finns det ju underbara exempel som bryter mot den här trenden. Jag har ju till exempel skrivit om den snygga reklamen (men också kontroversen som uppstod) i New Yorks tunnelbana med underklädesmärket/mensskyddet Thinx.

Men all min goda vilja, och rejält många Youtube-timmar, till trots, så har jag inte hittat jättemånga intressanta eller ens relevanta exempel att lyfta. Jag blev riktigt missmodig av alla klichéartade och nervösa reklamer jag fick klicka mig igenom med vitklädda lyckliga kvinnor som rider på vita hästar över vita sandstränder. Som den här fina från åttiotalet med en vitklädd kvinna som mystiskt nog har typ nio vita katter som hon hänger med på dagarna.

Men, det finns hopp! Här är två exempel som visar att man kan gå mot strömmen och göra rolig, cool reklam för mensprodukter.

Den första är en charmig reklam om den första mensen och hur mycket stolthet den väcker:

Och min andra favorit är en rå, cool reklamfilm – och den första reklamen jag har sett som rör mens som faktiskt visar upp blod:

Nästa år när jag gör en repris på det här inlägget hoppas jag att jag har ännu fler exempel att lyfta. Kom gärna med tips!

Passa också på att kolla in dessa underbara annonser från 50-talet.

Annons 50-tal