söndag29 januari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Redaktionsbloggen

Resumés redaktion tar med läsarna bakom rubrikerna och publiceringarna. Här förklarar vi vår journalistik och delar också med oss av spaningar från branschen.


Publicerad 13 januari 2021

Resumés redaktion tippar nya ”Ica-Stig”

I slutet av december kom Ica och King med beskedet att Loa Falkman efter sex år skulle lämna rollen som Ica-Stig i Icas mångåriga reklamsåpa.

I måndags rapporterade Resumé om att livsmedelskedjan den närmsta tiden kommer att lämna ledtrådar om vem tronföljaren blir, och att den som gissar rätt har chans att vinna en roll i ett avsnitt av såpan, har förslagen strömmat in. Artikeln är redan, på grund av högt söktryck, en av Resumés mest lästa på flera år och ett 50-tal namnförslag har kommit in. Får allmänheten gissa tycks Måns Zelmerlöw bli efterträdaren men även Dan Ekborg tycks, något oväntat, vara en favorit. I reklamfilmen som släpptes i måndags glimtar det även förbi ett vykort med en ”Greetings from England”-hälsning. Det i kombination med Loa Falkmans dans har gjort att det även spekuleras i Lets Dance-profilen Tony Irving. En del tror även på att det den här gången blir en kvinna som tar på sig den vita rocken, och att Ica-Stig således blir en ”Ica-Stina”. Bland de kvinnliga namn som nämnts sticker Suzanne Reuter ut. Även bettingbolaget Betsson har börjat ta spel på vem det kan bli. Bland spelbolagets lågoddsare hittar vi Mia Skäringer, Johan Rabaeus och tidigare nämnda Suzanne Reuter.

När Frank Hollingworth, creative director på King och en av såpans fäder, häromdagen gästade Resumé Insikts podcast var han förtegen om efterträdaren men sa att idén om vem det blir hör till de bästa han kommit på under sina snart 30 år i reklambranschen. Vem det blir avslöjas den 31 januari klockan 21.15 på TV4.

Trots att Ica-såpan rullat i snart 20 år och att utomstående spekulerat i dess avpollettering verkar alltså intresset fortfarande vara bra mycket högre kring såpan än för annan reklam. Resumés redaktion vill heller inte vara sämre än sina läsare och har därför gett sig på att tippa vem som tar över i Sveriges största reklamroll.

Andreas Rågsjö-Thorell, webbredaktör:
”Någonting smått revolutionerande måste det vara. Annars skulle inte Frank Hollingworth vara så stolt över vad som väntar. Ny Ica-Stig: Anders Egon Svensson. (Icas vd reds. anm.)”

Josefin Ekman, projektledare:
”Den här gången blir Ica-”Stig antingen Suzanne Reuter eller Lena Endre.”

Thomas Nilsson, reporter:
”Både Hans Mosesson och Loa Falkman är ju äldre herrar som varit bra på att spela lite bortkomna men den här gången tippar jag på att Ica och King satsar yngre. Det blir Måns Zelmerlöw”

Yasmine Winberg, reporter och redaktör:
”Ica-Jerry blir nya Ica-Stig.”

Amanda Törner, reporter och redaktör:
”Jag tror på en lite äldre dam, Marie Göranzon eller Stina Ekblad.”

Fredrik Svedjetun, chefredaktör:
”Ica återupplivar Monica och Icander. Så det blir två Ica-Stig, en kvinna och en man. De har ju redan börjat återuppväcka dem och Monica är rösten i Icas röststyrda app.”

Julia Caesar, reporter:
”Johan Ulveson om Ica-Stig fortsätter vara en man. Min favoritgissning är dock Thorsten Flinck.”

Dela blogginlägget:

Mer från Redaktionsbloggen

Till bloggen >

Förlåt byrå-vd, men det finns en historia bakom ”hotet”

I veckan kritiserades jag av flera byrå-vd:ar. Anledningen var en formulering i en mejlenkät jag hade skickat ut. Jag anklagades för att vara hotfull.

 ”Vi uppmanar er att vara transparenta. I...

28 augusti 2020

En uppläxning till reklambranschen om hur journalistik fungerar

När vi skriver artiklar om dig eller ditt företag är vi inte din byrå och du är inte vår kund. Det kanske låter som en självklarhet, men våra många exempel...

23 juni 2020

Om coronakris, marknadsföring och Resumés uppgift

Det såg ut att bli ett hyfsat normalt år. Kanske aningen trögare än de senaste åren som har präglats av kraftig tillväxt på reklammarknaden, framförallt inom internetannonsering. Ifjol nåddes en...

24 mars 2020