Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Ricki Petrini

En blogg om hur du lyckas med innehållsmarknadsföring. Här får du handfasta tips till hur du blir en bättre storyteller. Ricki Petrinis erfarenhet sträcker sig från publicist (Metro) till kundsidan (Procter & Gamble). Idag jobbar hon som Head of Content Studio på Mediekompaniet.


Publicerad 5 augusti 2019

Här är landets 7 mest hypade internship just nu

Internship Sverige höst 2019

Vadå lågkonjunktur? Tittar man på den mängd tjänster och jobb som svenska företag utlyser för tillfället kan man inte ana annat än goda tider. Överallt rekryteras det och jag har noggrant  följt den växande internship-marknaden. Här har jag listat de mest intressanta rekryteringarna för tillfället – 7 exempel på företag som har en tidsenlig strategi för hur man attraherar ny talang.

Många är företagen som insett fördelarna med att värva ung (och kanske ny) kompetens via praktikplatser. Unga svenskar utbildar ju sig som aldrig förr och konkurrensen är benhård för att få komma in på några av landets mest hypade företag.

Här har jag listat 7 grymma tips till dig som söker internship-plats (eller känner nån som letar). Även om man själv redan är ute på arbetsmarknaden kan nedan lista vara en hint om vilka företag som boomar och rekryterar (mer än bara internship-tjänster) just nu.

Jobbar man med rekrytering och HR-frågor är nedan lista en bra guide till hur några av Sveriges snabbast växande arbetsplatser jobbar med att attrahera rätt människor.

1. Amazon Web Services (AWS)

Account Management

Få har missat nyheten att en av världens största techjättar är på intåg i Sverige. För tillfället har de 53 lediga tjänster i Sverige. Att praktisera på en ny tillväxtmarknad för en IT-jätte som Amazon kan inte betyda annat än möjligheter, både i och utanför Sverige.

 

2. King

Level Design Intern

Gamers, designnördar och UX-fantatiker se hit! Låter som ett drömjobb att jobba för en världsledande spelutvecklare som dessutom bara växer. Just nu 33 lediga tjänster.

 

3. Acne Studios

Digital Creative Internship

Acne söker nån som vill jobba med mode, e-commerce och digital design – dessutom för Sveriges mest hypade modehus. Snacka om ett internship som tickar många boxar för tagens urbana tjejer och killar.

 

4. Volvo Cars

Internship Brand Design

Här blir man en del av Volvos interna designteam, ett gäng som är med och sätter agendan för morgondagens världsomspännande bilmarknad. Tveklöst ett högaktuellt segment där transport och utsläppsfrågan är ett brinnande hett ämne just nu.

 

5. NA-KD

Studio Internship

Kanske har en av de mest hypade e-handelsplattformarna inom mode använt fel kanal för sin rekrytering? På LinkedIn har annonsen ( i skrivande stund) än så länge 0 sökande efter 5 dagars publicering. Den nyöppnade butiken i Mall of Scandinavia hade ju en ringlande lång kö vid invigningen tidigare i somras. Hypfaktorn för företaget är 10 av 10 men få har ännu funnit denna intressanta praktikplats. Desto större möjligheter för dig som söker.

 

6. Klarna

Internship Data Science

Som en av de mest omtalade (och snabbast växande) svenska it-bolagen jobbar givetvis även Klarna hårt på att attrahera rätt typ av talang via internship. I skrivande stund har tjänsten 39 sökanden.

 

7. J.Linedeberg

Marketing Intern

Den här praktikplatsen ger en insikt på ett svenskt modeföretag och hur de jobbar på global nivå. För den som siktar på en karriär inom marknadsföring och kanske mode blir ju tjänsten extra intressant eftersom det handlar om ett internationellt perspektiv.

 

Och här vill unga svenskar helst jobba:

1. Google
2. Ikea
3. Spotify
4. Tesla
5. Microsoft
6. Apple
7. Dice
8. Volvo
9. Ica
10. Tetra pak

(Computer Sweden/Academic Work, aug 2018)

 

Källa: LinkedIn & Computer Sweden

Dela blogginlägget:

Mer från Ricki Petrini

Till bloggen >

Är det fortfarande viktigt att vara populärast i klassen?

Många utav oss ser tillbaka till högstadiets utfrysningskultur, med inslag som val av lag på gympan, årets lucia och snyggast i klassen, med vånda och skräck. Ändå omfamnar vi TV-format...

10 maj 2021

Meghan är inte problemet – bara en obekväm spegelbild av media 

Familjedramat som utspelar sig på båda sidan av Atlanten är inte bara en kunglig berättelse om osämja. Dramat är en avslöjande spegelbild av vår samtid. Av britternas ouppklarade förflutna och...

10 mars 2021

Framtidsspaning: Så har pandemin förändrat kommunikationsstrategin (för alltid)

Många är företagen och branscherna som fått se hela eller delar av sin verksamhet raseras det senaste året. Lika många kommer behöva resonera annorlunda när krisen väl är över. Jag...

16 februari 2021