Dela sidan:

Guldnycklar och digital kompetens

Får man passa på att skryta lite i sin egen blogg? Klart man får. Två saker som jag är lite extra glad för just nu:

  • Nomineringarna till Guldnyckeln offentliggjordes förra veckan och min kära bloggkollega Anna står för den allra mest nominerade annonsen tillsammans med kunden Delicato.
    Stort grattis!
  • Förra veckan släppte Regi sin årliga undersökning och byrån jag jobbar på hamnade, bland samtliga kommunikationsbyråer,  mediebyråer, reklambyråer och  PR-byråer, allra främst vad gäller byråer med digital kompetens. Snyggt jobbat The Amazing Society! Konkurrensen består av flertalet byråer som jag beundrar och jag blir extra glad och ödmjuk inför att det är kunderna själva som röstat.

natalie.e.eriksson@gmail.com 

Dela sidan:

Social first när Christopher Bailey designar den sista kollektionen

Christopher Bailey har designat sin sista kollektion för det brittiska modehuset Burberry.  Kollektionen är en hyllning till LBTQ+ organisationer och om inte detta är nyttja sitt varumärke till att ta ställning på ett starkt och genuint vis så vet jag inte vad som är det. Well done!

”There has never been a more important time to say that in our diversity lies our strength and our creativity.”

 

natalie.e.eriksson@gmail.com

Dela sidan:

Sociala nyheter vecka 5

När en snöstorm sveper över landet är det bäst att hålla sig online.
Här kommer veckans sociala nyheter:

  • Regi presenterar resultatet från sin årliga undersökning och denna gång är det digital kompetens som ligger högst upp på listan över vad kunder efterfrågar hos sina byråer. Just saying. 👩🏽‍💻
  • För alla som jobbar mycket med Instagram så är väl ändå detta veckans bästa händelse.  👈
  • Snapchat öppnar e-handel. 👻
  • Facebook har släpp sin sista kvartalsrapport för 2017. En del av VD-ordet lyder ”2017 was a strong year for Facebook, but it was also a hard one.” 📉
  • Podcast-tips gällande AI, självkörande bil och robotar som eventuellt kommer att ta över världen.  👁

natalie.e.eriksson@gmail.com

Dela sidan:

Varumärkens heterosexuella comfort zone

”Det är en fin gräns mellan autentisk representation och att exploatera en minioritetsgrupp, och många varumärken ryggar undan från denna arena helt och hållet.”

Hornet, som själva titulerar sig som ”the world’s premier gay social network”, har gjort en studie tillsammans med Nielsen för att ta reda på om och hur LGBTQ-kodade människor eller element i reklam har inverkan på konsumenter som också råkar identifiera sig som LBTQ.

Resultatet är inte överraskande och frågan är när varumärken på riktigt ska börja röra sig utanför sin heterosexuella comfort zone?

Läs mer här. 

natalie.e.eriksson@gmail.com

 

 

 

Dela sidan:

H&M och The Weeknd 💔

Resumé skrev igår om den annonsbild som fått människor att rikta stark kritik mot H&M. Nu har The Weeknd gått ut och sagt att han blev besvärad av annonsen och att han därför inte kommer att vilja samarbeta med H&M mer.
Ouch! 

natalie.e.eriksson@gmail.com