Dela sidan:

Veckans nyheter – är det här ”nya Twitter”?

Yes, redan torsdag vilket innebär veckans nyheter! Detta är en sammanfattning av vad som hände i den sociala och digitala världen medan vi befann oss i påskens dimmiga matkoma:

  • Facebook F8 2017: Under tisdagen öppnade Facebook sin årliga F8 konferens och presenterade en rad nyheter på plattformen. Vi har självklart sammanfattat detta här.
  • Mastodon: Är open-source kanalen Mastodon ”nya Twitter”? Kanalen lanserades för 6 månader sedan och säger sig ha vuxit så mycket under den senaste tiden att de varit tvungna att stänga ned registreringsmöjligheten för nya användare, för att säkra kvalitén. De största skillnaderna från Twitter är ett flöde i kronologisk ordning och att du kan posta upp till 500 tecken i varje inlägg. En guide till kanalen hittar du här!Mastodon social
  • Insta pods: Instagrams införande av ett algoritm-styrt flöde har skapat nya beteenden och nu mobiliserar sig instagrammare i så kallade ”pods”.
  • Twitter lite: Twitter lanserar Twitter lite som är anpassat för användare med långsamma nätverk, dyra mobila uppkopplingar och mobiler med lite utrymme.
  • Snapchats nya filter: Snapchat rullar ut nya world lenses, som är mer interaktiva än någonsin. Vi väntar spänt på att se sponsrade versioner av dessa från företag!
  • Instagram stories fortsätter att växa: Samtidigt som Instagram lanserade nya stickers till sin story-funktion gick de även ut med att tjänsten nu har över 200 miljoner dagliga användare.

anna.olivemark@gmail.com