Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Sociala bloggen

Natalie Eriksson arbetar med digital marknadsföring för några av Sveriges största varumärken. Hon är också författare, föreläsare och älskar all things digital. Här skriver hon bl.a. om hur reklam online driver köp offline, hur man vet att en sociala medie-kampanj är lyckad samt bjuder på guidade turer i meme-djungeln. Varmt välkommen!


Publicerad 18 maj 2017

Böter för hatkommentarer på sociala medier

Regleringar för sociala nätverk är ett ämne som har varit på tapeten länge, och ibland blossar debatten upp lite extra. Den här veckan har Tysklands justitieminister Heiko Maas tagit ton.

”Facebook och Twitter har inte tagit de chanser som finns för att radera opassande innehåll. Det är alldeles för få olagliga kommentarer som raderas, och de som försvinner gör det inte tillräckligt fort. Det största problemet är att nätverkens användare klagar, och trots det tas inte problemet på tillräckligt allvar”.

Om en skärpt reglering införs återstår att se.
Auf Wiedersehen. ??

natalie.e.eriksson@gmail.com 

Dela blogginlägget:

Mer från Sociala bloggen

Till bloggen >

Så här lyckas du på sociala medier

Denna ständigt aktuella fråga. Jag besökte nyligen Järvaveckan för att prata om just detta. Årets politikervecka blev digital och i klippet ser du även representanter från Facebook och MUF/Timbro. Håll till...

9 juni 2021

Vad jag håller ögonen på just nu

Netflix egen bild på den nya TikTok-inspirerade funktionen ”Fast Laughts”.  I början av månaden rullade Netflix ut en TikTok-liknande funktion och ingen är väl längre förvånad över hur stort överlappet är...

19 mars 2021

Känns Clubhouse fortfarande förvirrande?

Jag reder ut det hela i Sveriges Radio. Lyssna här!   natalie.e.eriksson@gmail.com  ...

26 februari 2021