Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Sociala bloggen

Natalie Eriksson arbetar med digital marknadsföring för några av Sveriges största varumärken. Hon är också författare, föreläsare och älskar all things digital. Här skriver hon bl.a. om hur reklam online driver köp offline, hur man vet att en sociala medie-kampanj är lyckad samt bjuder på guidade turer i meme-djungeln. Varmt välkommen!


Publicerad 5 april 2017

Pepsi demonstrerar med Kendall Jenner

Pepsi har släppt en ny reklamfilm, frontad av millenial-favoriten Kendall Jenner. ”För mig är Pepsi mer än en dryck, det är en popkulturell ikon” säger Kendall själv. Hennes styling i videon är en tydlig referens till Cindy Crawfoords kultförklarade reklam från 1992.

Den nya reklamen är dock något helt annat än en snygg tjej som hänger ut på den amerikanska landsbyggden. I den nysläppta videon avbryter Kendall en fotografering för att ta till gatorna. Hon demonstrerar. Hon skrattar. Hon hör ihop med andra unga människor som vill skrika ut sitt budskap till världen. Hon ger bort läsk till polisen.

04-pepsi.w710.h473

landscape-1491285644-kendall

Det krävs ingen djupare analys för att se kopplingarna till Black lives matter, det amerikanska polisvåldet och en ung generation kvinnor som protesterar sin regering. I videon syns plakat med fredstecken och uppmaningen ”Join the conversation”. Kanske är tanken att visa på enighet, mellan olika typer av människor, mellan polis och demonstranter, i en tid av polarisering.

Högt uppsatta personer på Pepsi har tidigare hamnat i blåsväder för att ha uttalat sig emot Trump. Kritiken mot den nya reklamfilmen har dock handlat om att företaget inte gör ett ordentligt statement. ”Vi vill ha fred”. Jo, tack. Att Pepsi vill vara unga, snygga och glada i sin demonstration och kommunikation känns väntat. Att blanda in (och samtidigt ducka) en av USAs mest infekterade frågor i det hela var inte lika smart.

 

 

 

 

Igår släppte Jenner en behind the scenes-video (en boomerang för att vara petig) på sin Instagram som efter 16 timmar hade 11 000 000 visningar. Den enorma kritiken till trots, jag tror inte att det ännu fälls några tårar hos inhouse-byrån som producerade videon. Även om dom kanske har börjat svettas lite. Se hela filmen här. 

 

natalie.e.eriksson@gmail.com

Dela blogginlägget:

Mer från Sociala bloggen

Till bloggen >

Så här lyckas du på sociala medier

Denna ständigt aktuella fråga. Jag besökte nyligen Järvaveckan för att prata om just detta. Årets politikervecka blev digital och i klippet ser du även representanter från Facebook och MUF/Timbro. Håll till...

9 juni 2021

Vad jag håller ögonen på just nu

Netflix egen bild på den nya TikTok-inspirerade funktionen ”Fast Laughts”.  I början av månaden rullade Netflix ut en TikTok-liknande funktion och ingen är väl längre förvånad över hur stort överlappet är...

19 mars 2021

Känns Clubhouse fortfarande förvirrande?

Jag reder ut det hela i Sveriges Radio. Lyssna här!   natalie.e.eriksson@gmail.com  ...

26 februari 2021