Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Sociala bloggen

Natalie Eriksson arbetar med digital marknadsföring för några av Sveriges största varumärken. Hon är också författare, föreläsare och älskar all things digital. Här skriver hon bl.a. om hur reklam online driver köp offline, hur man vet att en sociala medie-kampanj är lyckad samt bjuder på guidade turer i meme-djungeln. Varmt välkommen!


Publicerad 19 april 2017

Vad Facebook satsar på just nu

Facebooks årliga F8-event gick nyligen av stapeln. Nyheter presenterades och i vanlig ordning var Mark Zuckerberg på plats. Nytt för i år var att Mark lagt till med pappa-humor, som sig bör när man är förälder. Hur som helst: det har skrivits mycket om nyheterna som presenterades och här kommer en sammanfattning.

Augmented reality blir än viktigare för Facebook
Kameran är en viktig komponent i hur vi kommunicerar. Det är också om kameran och augmented reality som de flesta nyheter handlar. Snart kommer det exempelvis gå att bygga produkter och funktioner i AR som komplement till fysiska objekt.

Facebook Spaces – umgås med dina vänner i er egen VR-värld
Spaces är en VR-plattform som nu finns att testa i beta och som kanske kommer att göra sociala medier än mer socialt. Med Spaces kan människor skapa sitt eget space och bjuda in upp till tre vänner. Där kan dom sedan umgås och interagera med varandra.

facebook-spaces-social-vr-app-3

Ännu smartare bilder
Facebook har utvecklat en teknik som gör att plattformens algoritm blir skickligare på att läsa av vad som finns i en bild. Behändigt för annonsörer, kan tänkas. Snart vet Facebook inte bara att du gillar matbilder, dom kommer även veta vilken typ av mat du föredrar.

Messenger tar nästa steg
Messenger kommer att få en än större roll i Facebooks erbjudande, med fokus på kundkontakt och konvertering. Funktionen Chat Extensions kommer tillåta tredjepartsappar att vara kompatibla med Messenger, först på tur står Spotify.

18035666_10103027605895313_649823937_n

natalie.e.eriksson@gmail.com 

 

 

Dela blogginlägget:

Mer från Sociala bloggen

Till bloggen >

Så här lyckas du på sociala medier

Denna ständigt aktuella fråga. Jag besökte nyligen Järvaveckan för att prata om just detta. Årets politikervecka blev digital och i klippet ser du även representanter från Facebook och MUF/Timbro. Håll till...

9 juni 2021

Vad jag håller ögonen på just nu

Netflix egen bild på den nya TikTok-inspirerade funktionen ”Fast Laughts”.  I början av månaden rullade Netflix ut en TikTok-liknande funktion och ingen är väl längre förvånad över hur stort överlappet är...

19 mars 2021

Känns Clubhouse fortfarande förvirrande?

Jag reder ut det hela i Sveriges Radio. Lyssna här!   natalie.e.eriksson@gmail.com  ...

26 februari 2021