Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Sociala bloggen

Natalie Eriksson arbetar med digital marknadsföring för några av Sveriges största varumärken. Hon är också författare, föreläsare och älskar all things digital. Här skriver hon bl.a. om hur reklam online driver köp offline, hur man vet att en sociala medie-kampanj är lyckad samt bjuder på guidade turer i meme-djungeln. Varmt välkommen!


Publicerad 20 april 2017

Veckans nyheter – är det här ”nya Twitter”?

Yes, redan torsdag vilket innebär veckans nyheter! Detta är en sammanfattning av vad som hände i den sociala och digitala världen medan vi befann oss i påskens dimmiga matkoma:

  • Facebook F8 2017: Under tisdagen öppnade Facebook sin årliga F8 konferens och presenterade en rad nyheter på plattformen. Vi har självklart sammanfattat detta här.
  • Mastodon: Är open-source kanalen Mastodon ”nya Twitter”? Kanalen lanserades för 6 månader sedan och säger sig ha vuxit så mycket under den senaste tiden att de varit tvungna att stänga ned registreringsmöjligheten för nya användare, för att säkra kvalitén. De största skillnaderna från Twitter är ett flöde i kronologisk ordning och att du kan posta upp till 500 tecken i varje inlägg. En guide till kanalen hittar du här!Mastodon social
  • Insta pods: Instagrams införande av ett algoritm-styrt flöde har skapat nya beteenden och nu mobiliserar sig instagrammare i så kallade ”pods”.
  • Twitter lite: Twitter lanserar Twitter lite som är anpassat för användare med långsamma nätverk, dyra mobila uppkopplingar och mobiler med lite utrymme.
  • Snapchats nya filter: Snapchat rullar ut nya world lenses, som är mer interaktiva än någonsin. Vi väntar spänt på att se sponsrade versioner av dessa från företag!
  • Instagram stories fortsätter att växa: Samtidigt som Instagram lanserade nya stickers till sin story-funktion gick de även ut med att tjänsten nu har över 200 miljoner dagliga användare.

anna.olivemark@gmail.com

Dela blogginlägget:

Mer från Sociala bloggen

Till bloggen >

Så här lyckas du på sociala medier

Denna ständigt aktuella fråga. Jag besökte nyligen Järvaveckan för att prata om just detta. Årets politikervecka blev digital och i klippet ser du även representanter från Facebook och MUF/Timbro. Håll till...

9 juni 2021

Vad jag håller ögonen på just nu

Netflix egen bild på den nya TikTok-inspirerade funktionen ”Fast Laughts”.  I början av månaden rullade Netflix ut en TikTok-liknande funktion och ingen är väl längre förvånad över hur stort överlappet är...

19 mars 2021

Känns Clubhouse fortfarande förvirrande?

Jag reder ut det hela i Sveriges Radio. Lyssna här!   natalie.e.eriksson@gmail.com  ...

26 februari 2021