Dela sidan:

8 bästa content filmerna enligt branschfolket

Vilka inspirerande video content filmer finns därute?
Jag har pratat med kreatörerna Alexander Rehnby, Sebastian Smedberg, Jim Elfving, Anna Tanser, Christoffer Dymling, Anna Werkell, Pontus Widell & Nathan Grossman som alla tipsar om sina favoritvideos här. Mycket nöje!

Alexander Rehnby, Art Director, Saatchi & Saatchi StockholmAlexander Rehnby
Kanske inte så otippat att Nike gör fräsiga filmer med coola personer. MEN, det finns några intressanta saker kring just detta samarbete brittiska artisten FKA Twigs. Nike valde att inte bara köpa en känd feja att klistra på kampanjen för deras nya träningstajts, utan hittade en person med ett helt eget konstuttryck och lät henne bli kreativt ansvarig för hela kalaset. Från utveckling av koncept till att regissera, casta, agera och tonsätta film och bild. Till exempel handplockade hon fantastiska 17-åringen David Uzochukwu som fotograf. Resultatet? En vacker tvåminutare där Nike inte bara säljer träningskläder och bygger sitt varumärke, men också låter progressiva kreatörer få använda deras mediautrymme till att skapa konst i världsklass. Bjussigt, PR-vänligt och väldigt klokt.


Sebastian Smedberg, Art Director & delägare, Garbergs
Sebastian Smedberg
Något år gammal nu men fortfarande ett bra exempel på hur man kan göra reklamfilmer interaktiva online.


Jim Elfving, Agency Producer, Forsman & Bodenfors Studios
Jim Elfving
Från regissören som spås vara nästa Tarantino. Mer polerat och mindre gaming än The Weeknds False Alarm men nog så underhållande. Tänk att blod kan vara så kul.

Anna Tanser, Agency Producer, Åketsam Holst
Anna Tanser
Lokala dudes: Jonny Von Wallström & André Wallström. Bra personer som och är modiga och tar upp relevanta ämnen på fint sätt. Fina och trovärdiga berättelser som engagerar.

Christoffer Dymling, Copywriter, King
Christoffer Dymling
Gustav Johansson har gjort fem otroligt snygga och starka kortfilmer för Mercedes-Benz. Finns egentligen inget smart att säga om dem annat än att hantverket är så bra att man inte kan motstå att titta vidare. Gillar den första lite extra mycket:

Anna Werkell, Copywriter, ANR BBDO
Anna werkell
Jag är förtjust i Telias senaste reklamfilm. Gillar den krassa, lite formella tonaliteten kring något så ”lulzigt” som katter på internet.

Pontus Widell, Kreatör, Abby Priest
Pontus Widell
Inte direkt rykande färskt, men ”Will it blend?”-serien är i mitt tycke fortfarande en av de starkast lysande stjärnorna på content-himlen. 100% produktfördel. 200% underhållande.

Nathan Grossman, TV-producent, B-Reel FilmsNathan Grossman
Gammal dängare som jag fortfarande älskar. Enkelt, på gränsen till tråkigt, berättad. Folk i vita rockar som pratar om något som man hört förut. Men tack vare fin timing, några vändningar och ett varmt slut så blir det en historia man bär med sig. Extra intressant att detta fortfarande är GE:s mest sedda klipp trots alla coola projekt för youtube de gjort senaste åren.