Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Presenteras av JCDecaux

Case

Humanium Metal

Publicerad: 28 mars 2018, 14:05

The Humanium Metal Initiative belönades med ett Grand Prix i Cannes Lions 2017. Bakom det hyllade projektet, för kunden IM – Individuell Människohjälp, står byråerna Great Works Noa och Åkestam Holst Noa.


PROBLEM: IM, Individuell Människohjälp är en svensk biståndsorganisation grundad 1938 som arbetar för att bekämpa och synliggöra fattigdom och utanförskap. De är beroende av gåvor för att kunna göra sitt arbete, men också av möjligheten att kunna genomföra arbetet. Just nu arbetar de i flertalet av världens mest våldsdrabbade länder.

I dessa länder flödar mängder av illegala vapen vilket både orsakar mänskliga tragedier samt försvårar utvecklingen och hindrar biståndshjälpen. Faktum är att varje minut dödas en människa av skott från illegala vapen och ytterligare 30 skadas.

LÖSNING: Problemet med illegala vapen blev också dess lösning. Humanium är världens första metall, skapad av nedsmälta illegala vapen, gjord för kommersiellt bruk. Det är en affärsmodell som länkar samman våldets offer, regeringar, myndigheter och varumärken med världens största lobbygrupp: konsumenterna. För varje produkt gjord av Humanium som säljs, genereras resurser tillbaka till våldets offer och IM:s arbete för att bygga upp och stödja de utsatta regionerna.

RESULTAT: IM:s arbete med Humanium har uppmärksammats av press och regeringar världen över och några av världens största ledare såsom Dalai Lama och Desmond Tutu har ställt sig bakom initiativet. Flera utvalda varumärken inom vitt skilda branscher är med och eftersom varje produkt är sin egen pr-apparat sprids nu Humanium världen över. För mer information, se http://humanium-metal.com/

MÅNAD/MÅNADER OCH ÅR SOM KAMPANJEN RULLADE: Jan 2017 – dec 2018

KANALVAL/MEDIEVAL: Oberoende

ARBETSGRUPP:

Executive Creative Director

Johan Pihl

Creative Director

Kalle Soderquist

Creative Director

Magnus Jakobsson

Copywriter

Adam Reuterskiöld

Copywriter

Fredrik Dahlberg

Copywriter

Randy Gosda

Art Director

Harald Hammar

Creative

Johan Öhrn

Creative

Karl Sundin

Creative

Kenna Magnusson

Creative

Marten Magnusson

CTO

Daniel Skantze

Developer

Alexander Svensson

Developer

Peter Norbeck

Developer

Cristoffer Overgaard

Developer

Alex Picha

Developer

Kalle Peterz

Client Director

Jacob Odqvist

Client Director

Anders Ullstrand

Agency Producer

Julia Staberg

Planner

Kaj Bouic

Photographer

Erik Hagman

PR

Digge Zetterberg

PR

Ida Persson

Dela artikeln:

Artikeln var ett annonssamarbete


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.