onsdag8 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Granskning

Han blir ny vd för Forsbergs skola

Publicerad: 20 januari 2023, 12:30

Theo Hammar blir ny vd för Forsbergs skola.

Foto: Westander / Resumé

Efter svidande kritik från både myndigheter och före detta anställda och elever tar Forsbergs skola in en ny vd för verksamheten. Den före detta kommunikationschefen för Studiefrämjandet, Theo Hammar, får uppdraget, bekräftar han för Resumé.

Ämnen i artikeln:

Forsbergs skolaRekryteringNyheter

JW


Forsbergs skola har tagit in en ny vd för skolan. Den före detta kommunikation- och marknadschefen på Studiefrämjandet, Theo Hammar, tog sig an rollen tidigare i år, bekräftar han för Resumé. Förutom uppdraget på Studiefrämjandet har en haft en lång rad roller inom kommunikation och marknad det senaste decenniet. Bland annat inom kulturinstitutioner som Dansens hus och Södra teatern, enligt hans CV. Han har också varit kommunikationschef och marknadschef för Brandskyddsföreningen.

Theo Hammar tar sig an uppdraget som vd för Forsbergs efter att det stormat kring skolan under hösten. Flera myndighetsrapporter vittnade om fel, brister och en rad anmälningar mot skolan.

– För att ha så få utbildningar har Forsbergs förekommit ovanligt ofta som föremål för tillsyn på förekommen anledning. Vi har många tillsynsärenden varje år men däremot är det så att Forsbergs har fått en iögonfallande mängd anmälningar och andra signaler om brister, sa enhetschefen Rafal Tomaszewski.

I december publicerade Resumé en omfattande granskning kring reklamskolan Forsbergs. Före detta anställda, elever och myndigheter riktade då allvarlig kritik mot skolan. En före detta anställd beskriv Forsbergs skola som ”en sjuk miljö” och elever kände sig lurade på sin utbildning.

– Skolan sa att de funderade på att anmäla mig för både utpressning och förtal ifall någonting av det jag spelat in skulle läcka. Sedan dess har han inte fått kontakt med skolledningen, då de säger att jag måste gå genom deras advokat. Det känns helt enkelt som att man blir lurad, och ärligt talat, med hot om anmälningar blir man lite rädd, berättade en före detta elev för Resumé.

En före detta anställd som Resumé pratade med gick så långt att hen menade att ägarna bara var intresserade av pengarna skolan genererar:

– Eleverna får ingenting, de bara betalar till skolan. Ägarna är penningkåta, skiter i människorna och lever på sitt gamla fantastiska rykte.

Läs hela granskningen av Forsbergs skola:

”Fuck Forsbergs”: Elever och anställda vittnar om mobbning, kränkningar och en skola i kris

Myndigheten: ”Forsbergs har fått en iögonfallande mängd anmälningar”

Pia Forsberg slår ifrån sig kritiken: Ordet ”boskap” har jag svårt att förhålla mig till

Myndighet riktar ny kritik mot Forsbergs skola: ”Allvarliga brister”

Nytt dråpslag mot Forsbergs: Tvingas dra ned på flaggskeppsutbildningar 

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev