Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Guide

Därför kommer 2020-talet att tillhöra generalisterna

Därför kommer 2020-talet att tillhöra generalisterna

10-talet tillhörde specialisterna. Men nu är det dags att lyfta blicken, knyta samman expertisen och peka ut färdriktningen. Vi har pratat med generalisterna.

Publicerad: 8 februari 2020, 07:33

Ämnen i artikeln:

Rekrytering

Åsa Sannerström, Anders Milbergs och Peter Kjellberg

Det är delvis Malcom Gladwell som har ställt till det. I boken ”Framgångsfaktorn som skapar vinnare” från 2008 lanserar han 10 000-timmarsregeln. En populariserad version av den svenske psykologiprofessorn K. Anders Ericssons teori om att alla kan bli experter om de övar i 10 000 timmar. K. Anders Ericsson har förklarat att 10 000-timmarsregeln är en grov förenkling av hans forskning, men Malcom Gladwell är en populär författare, inte minst bland kommunikatörer, så kritiken har fallit bort.

Vill du läsa vidare?

Starta din prenumeration.

Första 30 dagarna utan kostnad

Obegränsad tillgång till allt digitalt innehåll
Magasinet direkt i brevlådan, 11 nr per år

Möjlighet att säga upp under första 30 dagarna

För 5 995 kr/år (ex. moms) får du tillgång till allt vårt digitala material och vårt magasin. Prenumerationen är löpande på årsbasis. Första månaden är utan kostnad och du har då möjlighet att säga upp din nystartade prenumeration.

Starta din prenumeration
Redan prenumerant? Logga in

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.