måndag30 januari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Helgintervjuer

”Jag har inget privatliv”

Publicerad: 22 november 2013, 14:33

Malin Gramer – bild från Mexiko där Paradise Hotel spelades in.

Foto: Pressbild/TV3

Malin Gramer, som egentligen ville bli skådespelare, har efter Lyckochansen, Lattjo Lajban och sexdokumentärer kämpat sig fram till ett långtidskontrakt med TV3. För Resumé berättar Paradise Hotels programledare om sjukdomen efter inspelningen, livspusslandet som ensamstående mamma och hur det är att jobba med Adam Alsing i Talang som sänds i vår.

Ämnen i artikeln:

TV3TalangParadise Hotel

MH

Magnus Helander


Malin Gramer, 35, drömde om skådespelaryrket och utbildade sig på Calle Flygare teaterskola. Men hon hamnade på en annan form av scen – i tv-rutan.

– Det var en slump att jag blev programledare. Jag frilansade som skådis och blev kallad till en audition för spelprogrammet Lyckochansen på TV3, gick dit utan att egentligen tänkte att jag ville ha jobbet. Men jag fick det och tänkte, ja varför inte.

Lyckochansen var ett program som sändes dagtid. På den tiden fanns flera liknande format – ofta blev dessa kritiserade för väl enkla frågor och höga betalnummerskostnader.

Men hon fick erfarenhet och en fot i tv-branschen, vilket sedan ledde fram till TV4:s barnprogram Lattjo Lajban.

– Det var jättekul, barnprogram fascinerar mig jättemycket, det är så himla roligt med barn – jag älskar verkligen ungar, säger hon.

Men det var en intensiv och ganska slitsam period – Malin Gramer kände till slut att hon inte hade mer att att ge och gick hoppade efter några år över till något helt annat – sex-tv. Kontrasten var stor när hon blev reporter i Fråga Olle-dokumentärerna. Själv ser hon det inte som något anmärkningsvärt alls.

– Jag slutade ned Lattjo Lajban 2008 och tre år senare började jag med Fråga Olle, inget konstigt egentligen. Jag är nyfiken av min natur och genuint intresserad av människor och vad dom gör, oavsett om jag hänger med en bagare som lär mig att göra semlor eller om jag hänger med swingerspar.

När Resumé når Malin Gramer på telefon är hon i Norrköping där hon spelar in Talang, programmet som TV3 tagit över från TV4. Hon är nyligen hemkommen från Mexiko och inspelningarna av TV3-såpan Paradise Hotel där hon är programledare.

En parasitsjuka förstörde dock de första dagarna av Talang-inspelningarna för hennes del. Hon fick läggas in på Karolinska direkt när hon kom hem från Mexiko.

–  Jag var riktigt dålig i över tre veckor. Jag åt penicillin och trodde att det var biverkningar – illamående, yrsel, feberfrossa, tjall på balansen och fruktansvärda magsmärtor, trötthet – men det tog typ två veckor innan en kollega sa att det nog var en parasit, så jag åkte till läkaren och det visade sig att det var det.

– Jag var ganska medtagen ett tag, hade ingen aptit. Varken på mat och dryck. Men nu är jag frisk, det känns så skönt.

2012 fick Malin Gramer Tv-producenternas pris som Årets profil. TV3 såg potentialen i henne och lockade med ett frikostigt erbjudande.

– De kom med ett fantastiskt förslag som jag kände passade mig utmärkt. Bland annat Paradise Hotel, Talang och ett långtidskontrakt. Jag känner mig väldigt privilegierad och är otroligt glad över kontraktet.

Dealen ger henne stadig inkomst och löfte om ett par program varje år.

Just nu rullar ”skandalsåpan” Paradise Hotel med intriger, fylla och sex i rutan.

300 000 svenskar såg säsongspremiären med en rating i målgruppen 15-49 år på  4,7 procent – den bästa siffran för ett Paradise Hotel-avsnitt för MTG TV någonsin.

Dokusåpan har haft det tufft på senare år, men Paradise Hotel verkar funka. Varför?

– Det är superbra siffror, verkligen. Jag tror att folk vill se riktiga människor, vanligt folk, de bjuder extremt mycket på sig själva och är väldigt underhållande. Det handlar också väldigt mycket om relationer, och det blir också riktiga och äkta känslor.

Hade du själv velat vara deltagare där?

– När jag var 19 började jag plugga till skådis, men hade jag inte gjort det hade jag säkert kunnat söka till en dokusåpa, absolut.

Det känns som det går ett steg längre den här säsongen?

– Ja, alltså deltagarna är ”extra allt” den här gången. Det händer mer, det är fler twister från produktionens sida. Det kommer fler ”käftsmällar” den här säsongen om man kan såga så.

Exempelvis blev det ju rätt starka reaktioner på att ”småstadstjejerna” fick beskedet att de skulle packa ihop och dra efter ett avsnitt. En av dem hade sagt upp sig från jobbet för att vara med i Paradise Hotel men ersattes av ”Stockholmstjejer”. Kommentar?

– Ja, men bara för att de åkte ut vet ju inte tittarna vad som händer sen. Visst, tjejerna fick en chock, men de fick ju komma tillbaka snabbt sen igen. Så man ska nog inte vara förhastad med slutsatserna. Och säger man upp sig från sitt jobb kanske det inte var drömjobbet, trots allt.

För Malin Gramers del är det dock Talang som gäller nu. Hon har rollen som programledarkomplement till Adam Alsing.

– Att jobba med honom är en dröm. Han är oerhört smart, kvick och fantastiskt rolig och en fantastisk programledare.

– Min uppgift är att hänga med deltagarna, peppa dem vid sidan av scenen och följa dem till green room.

Hon har en hektisk period.

– Just nu är mitt schema ganska fullproppat, jag försöker ta en dag i taget och ibland får det bli en timme i taget. Jag har rätt mycket intervjuer för Paradise Hotel men också inspelningar med Talang, och samtidigt spelar vi in ett intro till Talang med ett annat bolag. Nästa torsdag drar jag till Las Vegas med TV3 och några tjejer som har vunnit vår Justin Timberlake-tävling. Så jag tar med mig tjejerna på hans konsert.

– Sen är jag ju mamma mitt i det här också! Men snart blir mitt liv lugnare.

Malin Gramer är ensamstående mamma med en son på 4,5 år.

Hur fixar man tillvaron som programledare med intensivt schema och livet som ensamstående mamma?

– Jag ställer krav – är jag borta en vecka på jobb, måste jag vara hemma en vecka sen. Mitt liv är väldigt mycket ett pusslande. Å andra sidan får jag och min son mycket tid med varandara ändå. Den veckan jag är ledig kan jag ha honom hemma från dagis.

– Men jag har inget privatliv. Det finns ingen tid att dejta, eller att gå ut och käka middag med vänner, jag vill ju vara så mycket som möjligt med min son.

Vad vill göra längre fram, vad har du för framtidsdrömmar?

– Just nu där jag är i livet är jag väldigt nöjd med det jag har. Men jag vill så klart fortsätta att utvecklas och lära mig nya saker, träffa nya människor och göra roliga program, familjeunderhållning är jättekul, exempelvis.

Hur viktigt är det för dig att synas och få bekräftelse?

– Det är egentligen inte viktigt för mig. Jag hatar till exempel att ge intervjuer, jag tycker att det är jobbigt att prata om mig själv. Jag har i och för sig Instagram och en blogg – men det är för att jag behöver synas för mitt jobb. Jag tycker att det är viktigare att berätta andras historier, det är det jag vill göra.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev