Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Helgintervjuer

”Jag vill inte vara en Herngren i mängden”

Publicerad: 26 oktober 2013, 19:20

Fanny Myrberg Herngren.

Foto: Andreas Elgstrand.

Fanny Myrberg Herngren är nyanställd på reklamfilmsbolaget Top Hat. För Resumé berättar hon om nya jobbet, sina framtidsdrömmar och hur det varit att växa upp i en kreativ familj med pappa Felix Herngren och mamma Jenny Myrberg. – Jag har fått jobba väldigt hårt för att bevisa att jag själv är duktig, säger hon.


Ämnen i artikeln:

Felix Herngren

Fanny Myrberg Herngren har nyligen börjat som produktionsledare på  Top Hat. Reklamfilmsbolaget startades under 2012 och vann redan under sitt första år en 100-wattare med reklamfilmen för Head & Shoulders där NHL-stjärnan Henrik Lundqvist medverkade.

Jobbet som produktionsledare på Top Hat fick Fanny när hon kom i kontakt med Calle Schulman som driver företaget. Tidigare hade hon jobbat på Stockholmsgruppen, varit ”personal shopper” på NK och frilansat med eventproduktion.

– Jag träffade Calle för några månader sedan. Vi pratade en del jobb och han berättade om vad Top Hat sysslar med som bolag. Då kände jag på en gång att det lät väldigt kul och tyckte att konceptet med att jobba direkt med kunden var något som låg rätt i tiden.

Har du upplevt att det varit en fördel för dig att heta Herngren?

– Jag har fått komma i kontakt med många människor i branschen tack vare mina föräldrar, men jag har samtidigt fått jobba väldigt hårt för att bevisa att jag själv är duktig. Jag vill att folk ska komma ihåg mig som Fanny och vill inte bara vara en Herngren i mängden. Bara för att man har duktiga föräldrar behöver det inte betyda att man är duktig själv. Istället får jag vårda de kontakter jag fått av mina föräldrar extra mycket. Kraven är höga när man hela tiden måste leva upp till det som någon annan gjort tidigare och man får ju ingenting gratis.

Fanny växte upp i en kreativ familj med sin pappa Felix Herngren och mamma Jenny Myrberg som under hennes uppväxt båda jobbade inom tv. I dag driver Jenny Myrberg fotografagenturen Söderbergagentur tillsammans med Marie Söderberg.

Kreativiteten fanns där tidigt även hos Fanny själv som tyckte mycket om att pyssla. Redan som 14-åring började Fanny tillverka och sälja egna smycken tillsammans med en kompis. Hon såg till att de bars av människor hon såg upp till. En av dem var Kajsa Bergqvist som bar ett armband tillverkat av Fanny på en reklamkampanj för Nike som lanserades över hela världen.

– Jag hade inget pr-tänk kring det då utan tyckte mest att det var kul att få ut våra smycken i butiker. Vi var ju bara småtjejer men jag var väldigt nyfiken redan då och började väl ana ungefär vad jag ville jobba med i framtiden.

Fanny medverkade i SVT:s "Fridlyst" med Felix Herngren där de tillsammans med fotografen Mattias Klum reste till den grekiska ön Zakynthos.

I programmet hjälpte de till i räddningsarbetet av de utrotningshotade havssköldpaddorna. Fanny har även haft en mindre roll i långfilmen ”Adam och Eva” som regisserades av hennes farbror Måns Herngren och Hannes Holm. Hon hade inga direkta skådespelardrömmar som liten, utan tyckte mer att det var en rolig grej.

– Jag har alltid tyckt att det är väldigt kul att vara med på inspelningar. Att få jobba med långfilm är något jag skulle kunna tänka mig längre fram.

Vad har du för förebilder?

– Både min farmor och min mormor har varit stora förebilder och inspirerat mig mycket. De är två starka kvinnor som alltid har arbetat väldigt hårt. Min farmor är jurist, och jobbar också inom teater och film, och mormor är medicinjournalist. De har båda jobbat mycket med kvinnliga frågor och egentligen aldrig pensionerat sig trots att de fyllt 65.

Hur ser dina framtidsdrömmar ut?

– Mitt mål är att få jobba med det jag tycker är kul. Jag ser det som en lyx att få göra det. Vad det kommer vara exakt kan jag inte riktigt svara på. Det viktigaste för att lyckas tror jag är att man tycker det man håller på med är roligt. Det är någonting som min pappa har lärt mig väldigt mycket om. Vill man komma någonstans så måste man jobba jäkligt hårt och lägga ner mycket tid på sitt arbete.

Har du fått några tips från din pappa?

– Han har många råd att ge både som pappa och som yrkesman. Det är självklart att vi pratar en hel del om jobb. Vi har båda jobb som det är lätt att man tar med sig hem.

Fanny beskriver sig själv som väldigt noggrann och organiserad. Att lösa problem är den största delen i hennes roll som produktionsledare på Top Hat.

Vad har du för visioner inom Top Hat?

– Självklart vill jag växa inom företaget. Jag har alltid drivits av att testa på nya saker och jag trivs väldigt bra på företaget. När jag känner i magen att något är rätt kör jag bara och tänker inte så mycket på eventuella hinder. Det är något jag har fått med mig både från min mamma och min pappa.

Vad har ni på gång just nu?

– Vi har mycket på gång och har fått in flera nya kunder. Top Hat fortsätter att växa och det känns väldigt kul. Vi har ett koncept där vi tar betalt för själva produktionen och inte idén. Det är snabba puckar, vilket jag gillar.

Susanna Sköld

Ämnen i artikeln:

Felix Herngren

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.