torsdag23 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Helgintervjuer

”Jag vill lägga energi på barnen...och jag ska SOVA!”

Publicerad: 23 juni 2012, 20:47

Kristin Kaspersen,

Foto: Andreas Lundberg/TV4.

Det blev fem och ett halvt år i Nyhetsmorgon för Kristin Kaspersen. Nu lämnar hon sitt älsklingsjobb för att få mer tid för barnen. För Resume.se berättar hon om sitt utmattningssyndrom, det känslomässiga avskedet, träningen och framtidsplanerna.

Ämnen i artikeln:

Kristin Kaspersen

MH

Magnus Helander


I veckan kom beskedet att en populär Nyhetsmorgon-duo splittras. Anders Kraft blir nyhetsankare för kanalen, och även hans kompanjon Kristin Kaspersen lämnar programmet, efter fem och ett halvt år av urtidiga morgnar.

Nyhetsmorgon har varit ett drömjobb för Kristin Kaspersen och det var ett svårt beslut, berättar hon.

– Jag har tänkt tanken ett tag. Programmet och alla kollegor ger så mycket energi och det är ett fantastiskt program att jobba med, så det var svårt. Samtidigt enkelt, det handlar framförallt om att jag vill ha mer tid med barnen (sönerna Filip och Leon), tider då dom behöver mig. Och när jag väl är med dom vill jag inte vara trött. Så det känns helt rätt om än tungt, säger Kristin Kaspersen.

Vad har varit mest lärorikt under din tid som programledare för Nyhetsmorgon?
– Allt. Men kanske för min del nyhetsämnen. Jag kommer från underhållningen och kämpade i sju år för att ta mig in på Nyhetsmorgon. Jag vill utveckla min kompetens, inom tv och inom nyheter var jag nybörjare. Anders Kraft har varit helt fantastiskt i att stötta i början när allt var nytt och vi har hela tiden haft en bra balans.

Hur jobbigt har det varit att gå upp så tidigt? Tar kroppen stryk i längden?
– Klart det är jobbigt. Ja! Jag tror kroppen tar stryk. Dessutom har jag under den här perioden haft Twar som ställde till det i två års tid som ledde till fysiskt utmattningsyndrom. Då var det tufft att gå upp tidigt. Men redaktionen, teamet och alla gäster gör varje dag spännande, kul och morgonen fylls av energi.

Kristin Kaspersen gjorde sitt sista ordinarie Nyhetsmorgon i veckan. Hon är redo att hoppa in då och då i fortsättningen, men på permanent basis är det över.

Hur kändes sista sändningen?
– Asjobbig...haha... När jag kom ut från sminket och mötte studioman Carro så började jag gråta första gången. Sen ville jag bara njuta av sändningen för att ta vara på varje sekund med min grymma kollega Anders. Jag tog det här beslutet för ett halvår sen och var relativt förberedd, men att sluta jobba med Anders var det som då kändes jobbigast. Det har varit fantastiska fem och ett halvt år.

Vad har du för framtida ambitioner?
– Massor. Jag jobbar för programavdelningen på TV4, åker med Spårlöst nästa vecka, kommer att hoppa in på Nyhetsmorgon när det behövs. Jag skriver en bok (om hälsa) tillsammans med Bonnier Fakta, den plåtas under augusti till oktober. Sedan föreläser och jobbar jag en del som moderator.

– Men framförallt vill jag lägga energi på mina barn... och jag ska SOVA!

Till sist, din kommande bok handlar ju om hälsa. Vilka är
dina bästa hälsotips och hur mycket/vad tränar du?
– Bästa tipset är väl att vi måste utgå från oss själva och vår vardag vilken träning som passar bäst. Inte jämföra med andra. Sätt upp delmål.

– Jag tränar styrketräning två gånger i veckan, sen konditionstränar jag tre gånger.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev