Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Helgintervjuer

”Jag ville inte föda på en öde ö”

Publicerad: 21 november 2014, 11:10

Linda Lindorff är på plats i Kambodja för inspelningarna av Robinson Love Edition.

Foto: Daniel Ohlsson/TV4

Hon är Sveriges mest folkkära matchmaker. Efter nio säsonger av "Bonde söker fru" tar Linda Lindorff nu över Robinson Love Edition. För Resumé berättar hon om den nya säsongen, vad som varit mest utmanande under karriären och om hennes teori om varför det uppstår kärlek i rutan.


Ämnen i artikeln:

Linda LindorffTV4Bonde söker fru

Efter att ha rest i över 30 timmar landade Linda Lindorff i förra veckan på en ö i Kambodja där nya säsongen av Robinson Love Edition ska spelas in. Hon har fått uppdraget att programleda nästa säsong där alla deltagare är singlar, och förhoppningsvis kommer hon få kärleken att spira mellan deltagarna.

Kommer det bli ett Bonde söker fru i tropiskt klimat?

–Haha, ja det är klart. Alla är singlar så förutsättningarna för kärlek finns ju, men i övrigt är det inte så mycket som är likt. Inte en bonde eller en traktor så långt ögat når. Här är det istället palmer, vita stränder och deltagare i badshorts och bikini. Det blir ett ganska klassiskt Robinson men med en twist.

Hon har programlett Robinson en gång tidigare, 2009, men valde att hoppa av efter en säsong. Anledningen var att hon inte ville föda barn på en öde ö.

– Jag hoppade av 2010 eftersom jag var höggravid och inte kände för att föda på en öde ö i Filippinerna. Nästa säsong med fokus på känslor och relationer känns om möjligt ännu roligare att göra. Den blir mer spännande och lite sexigare helt enkelt.  

Linda Lindorff har profilerat sig som svenska folkets kärleksguru – framförallt genom de nio säsongerna som hon varit programledare för "Bonde söker fru". Själv träffade hon sin man Jacob Lindorff på krogen, men menar att om det inte hade hänt så skulle ett dejtingprogram i rutan inte ha varit helt främmande.

– Som programledare för "Bonde söker fru" vet jag att det går att hitta kärleken i tv. Bara i det programmet har vi massor av kärlek; beviset på det är att det fötts sju barn i relationer som uppstått i programmet.  

Precis som deltagarna i Bonde söker fru kommer de tävlande i Robinson Love Edition också vara singlar. Linda Lindorff avslöjar att kärleksrelationer spelar en stor roll för tävlingsmomenten i programmet – om det nu uppstår några sådana.

– Jag kan ju inte lova något men jag tror att det kommer bli romantik på Robinson i år men allt annat skulle förvåna mig. Och jag skulle förstås älska det, kärlek är det bästa jag vet.  

Att det uppstår kärlek i programmen är inget som Linda Lindorff vill ta åt sig äran för själv. Hon menar att det inte nödvändigtvis har med hennes programledarinsats att göra. Hennes egen teori handlar istället om att människor som hamnar i nya situationer – långt ifrån den vardagliga tryggheten – tenderar att söka sig till varandra och då kommer kärleken ibland på köpet.

–I nästan alla dokusåpor som jag har varit programledare för så har det uppstått kärlek, men jag vill inte påstå att det händer tack vare mig. Jag tror snarare att man i sådana här situationer där man känner sig ganska ensam till en början – utan all den trygghet man är van vid i form av vänner, familj och jobb – söker sig till någon man kan lita på. Då blir det ibland så att det även uppstår känslor.

Du har en image av att vara väldigt "helylle", känner du aldrig en längtan efter att tvätta bort den imagen och göra något helt annat?  

– Jag är den jag är och väldigt nöjd och bekväm med det. Helylle har jag faktiskt inte hört att jag är så ofta men om så vore så funkar det toppen. Jag har jobbat som programledare i drygt 15 år nu och fått det ena stora underhållningsprogrammet efter det andra. Förhoppningsvis beror det på att jag är mig själv och att jag gör ett bra jobb.  

Och det är trots allt inte bara dejtingprogram och dokusåpor som Linda Lindorff har på sin CV.

– De program jag redan gjort som varit mer allvarliga är till exempel "Djur i fara" om utrotningshotade djur. Sedan har jag även gjort mer informativa program som Nyhetsmorgon, Trädgårdshjältar, Jakt och fiske, När & Fjärran, Äntligen Trägård och Hela Sverige syr.  

Hon är inte rädd för att utmana sig själv och har en lång lista över saker som kanske skulle få de flesta att ändra uppfattning om en eventuell helylle-stämpel.  

–Jag har utmanat mig själv lite för mycket i tidigare år, gjort allt från att plocka upp giftormar till att äta levande myror, testiklar och hela håriga jättespindlar. Jag har hoppat fritt fall från 50 meter, simmat utan bur med vithajar i Shark Alley och badat bland krokodiler och pirayor. De här sakerna har gett mig puls och det har varit utmanande.

–Professionellt sett så tror jag att min insats som programledare för Kristallen var det som gett mig mest puls. Jag tackade först nej till uppdraget, men lät mig sedan övertalas och det är jag glad för.  

Du sa i en intervju i Expressen att du får mycket kärleksbrev men att du också varit utsatt för en stalker, har det någon gång känts obehagligt att vara så offentlig?

– Nej, jag har bra fans. Det är ett fåtal gånger som det blivit lite för mycket.

Och till sist, tror du på kärlek vid första ögonkastet?

– Ja.

Fakta/Linda Lindorff
Ålder: 42
Familj: Maken Jacob Lindorff och barnen Lykke, 6, Wilhelmina, 5 och Benedicte, 1,5.
Bor: Villa på Lidingö.
Uppvuxen: I Vilhelmina i Lappland.
Dold talang: kan gå ner i spagat och kan känna kärlekspotential för de flesta.  
Tittar på: Just nu - The Knicks, Homeland, Downton Abbey och Dexter

Susanna Sköld

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.