Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Karriärsöndag

Joakim Jörlander: ”Fint när de som faktiskt gynnas av corona gör en extra insats”

Publicerad: 17 maj 2020, 06:55

Sparappen Dreams marknadschef Joakim Jörlander tvivlar på vad som är rätt och fel i coronatider, har lärt sig att älska Billie Holliday och saknar nya Söderstadion.


Ämnen i artikeln:

Coronaviruset

Hur har du upplevt de här veckorna?
Som att rasa in i ett enormt moralfilosofiskt experiment. Jag har aldrig ställt mig frågan ”är det här rätt?” lika ofta som nu. 

Hur tror du att vår bransch kommer att vara förändrad när vi befinner oss på andra sidan? 
De som sitter på infrastrukturen kommer klara sig bra. De som orkar vara nyfikna och vågar förnya sig om och om igen, kommer klara sig bra. Nu är vi i början av ett maraton och branschen kommer formas av de erfarenheter vi fortfarande har framför oss.

Vilka förändringar/händelseutveckling hoppas du på? 
Vill hoppas att corona i slutändan bidrar till en slags overview effect, dvs att mellanmänskliga konflikter känns mindre viktiga och behoven att enas blir både uppenbara och nödvändiga. 

Reklam som du inspireras av just nu
Blev glad när jag såg att Vita Coco, som nu säljer dubbelt så mycket som de hade räknat med, skänker sin oväntade vinst till att stötta drabbade samhällsgrupper och utmanar Netflix, Oatly och andra att göra detsamma. Fint när de som faktiskt gynnas av corona gör en extra insats. 

Populärkultur som har betytt mycket för dig i ditt liv och din karriär
På 80-talet var jag livrädd för Billie Holiday. Jag skrek och grät av skräck när mamma satte på vinylspelaren och ”den läskiga rösten” tog ton. För mig var det inte Billie Holiday, för mig var det en ansiktslös häxa som åt barn. Jag förstod inte vad hon sjöng, bara att hon var ond och ville mig illa, men det sket morsan i och höjde volymen. Till slut plingade grannen på och undrade vad som stod på eftersom jag skrek så högt. Mamma sa som det var: ”Vi har olika uppfattning om Billie Holiday i vår familj.” Spelaren fick stå på tills jag slutade gråta. Med åren har jag kommit att älska Billie Holiday och nu är Lady in Satin allt jag behöver för att känna inre frid. 

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om YouTube är blockerad under “Visa våra partners”.


En plats som betyder mycket för dig som du längtar till just nu
Nya Söderstadion.

 

Redaktionen

Reporter

red@resume.se

Ämnen i artikeln:

Coronaviruset

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.