Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Karriärsöndag

Veckans värvningar: Vi har bytt jobb i branschen

Publicerad: 31 januari 2021, 08:29

Resumé sammanfattar rörelserna i Kommunikationssverige 25-29 januari.


Ämnen i artikeln:

Claes de FaireJKLApoteaWestanderAbby Priest

Eniros har etablerat det nya affärsområdet Venture och rekryterar Marie Wennerhorn som affärsområdeschef. Hon har en bakgrund som managementkonsult på McKinsey följt av en rad roller under sina åtta år på MTG, senast som M&A Integration and Corporate Development manager, men också erfarenhet från affärsutveckling i entreprenörsbolag som jämförelsesajten Zmarta, där hon bland annat drev expansion genom utveckling av nya produkter och förvärv av bolag såsom Elskling och Insplanet.

I september hoppade Vattenfalls presschef Mikael Petrovic Wågmark av för att starta byrån Reputer Communications. Nu dyker han upp hos en internationell pr-byrå. Mikael Petrovic Wågmark kliver i stället in i teamet hos Hill + Knowlton Strategies i Stockholm.

Helena Markstedt som blir ny public affairs-ansvarig på Arla, en ny roll på företaget, med start 1 februari. Hon kommer senast från jobbet som statssekreterare på näringsdepartementet. Honhar även jobbat i statsminister Stefan Löfvens stab, bland annat som biträdande stabschef och planeringschef.

Efter bara ett och ett halvt år som vd lämnar Nicklas Norrby Discovery Networks. Han var tidigare försäljningsdirektör på bolaget. 

Lite mer än två år efter att Hallvarsson & Halvarson köpt Berntzon och Bylunds byrågrupp väljer medgrundaren Hans Bylund att lämna den självbetitlade verksamheten.

En dag efter att hon utsetts till Sveriges bästa marknadschef i apotekskategorin lämnar Emmelie Johansson Apotea för att ta över som vd på textilföretaget Garbo and friends.

Claes de Faire, tidigare chefredaktör för Fokus, Resumé och nu senast Mitt i-tidningarna, ansluter till Kekst CNC som senior advisor. Det är den första rekryteringen sedan byrån helt strök sitt tidigare namn JKL. I och med den nya rollen sluts cirkeln för Claes de Faire, som i början av 2000-talet arbetade som pr-konsult. 

Emmelie Johansson lämnar rollen som marknadschef på nätapoteket Apotea efter drygt ett år på posten, och en dag efter att hon utsetts till Sveriges bästa marknadschef av Resumé i kategorin apoteksvärlden.  Nästa steg i karriären blir att ta över som vd för Garbo and Friends, ett bolag som jobbar med olika textilier för barn.

Pr-byrån Westander anställer Maria-Elsa Salvo, senast kommunikationsstrateg på Arenagruppen, till affärsområdet Politik och Analys. Hon har tidigare arbetat som affärsutvecklare på Chiles ambassads handelsavdelning och är ledamot (S) i kommunfullmäktige i Stockholms stad.

Telge Energi rekryterar Anna Rosang som ny marknadschef, med digitalisering i fokus. Hon kommer närmast från biografägaren ODEON Cinemas Group och innan dess Filmstaden, där hon arbetat med att digitalisera kundrelationen och försäljningen.

Sebastian Stecki lämnar rollen som head of brand strategy and market excellence för att i stället ta över som svensk och finsk marknadschef på den EQT Ventures-ägda nätoperatören Globalconnect. Sebastian Stecki inledde karriären på pr-byrån Mindmakers och var därefter med och grundade den teknikinriktade pr-byrån Techposition. Vid sidan av det har han även bloggat om teknik och kommunikation på Resume.se.

Abby Priest gör två nyförvärv. Jonas Eriksson, tidigare Nord DDB, ansluter som digital kreatör med lead på content till sociala och digitala kanaler för byråns kunder. Idil Adawe, tidigare på Wenderfalck och nätverket TNKVRT. Hon har tidigare skrivit om mångfald och inkludering i Resumé. Idil Adawe kommer främst att jobba PR med fokus på livsstilsdrivna kunder och med influencersamarbeten.

Kommunikationsrådgivaren Hallvarsson & Halvarsson anställer fem nya konsulter, som ska bidra med spetskompetens inom medierelationer, hållbarhetskommunikation och rapportering. Carina Lindblom kommer senast från en tjänst som sustainability officer och project manager på Hoist Finance. På H&H kommer hon främst att fokusera på hållbarhetskommunikation och finansiell rapportering. Daniel Frykholm kommer från en tjänst som informationschef på Electrolux, tidigare presschef på Atlas Copco och journalist på Reuters. På H&H kommer Daniel främst att arbeta med medierelationer, strategisk kommunikation och kriskommunikation. Adrian Djerf kommer från en tjänst som konsult inom investerarrelationer på Laika Consulting, tidigare senior rekryteringskonsult vid Michael Page och en magisterexamen från Handelshögskolan i Göteborg. Emma Supponen Isacsson kommer från Handelshögskolan i Stockholm men har också varit anställd på H&H:s systerbolag Axiom Insight. Slutligen rekryteras Malin Johansson, som kommer från Örebro universitet och en praktiktjänst som Sustainability Intern vid Telenor. Hon har en politisk kandidat från Lunds universitet och har drivit Lunicores verksamhet i Helsingborg.

Redaktionen

Reporter

red@resume.se

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.