Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Karriärsöndag

Veckans värvningar: Vi har bytt jobb i branschen

Publicerad: 29 november 2020, 08:25

Elias Giertz (Bellbird), Anja Aldemar (Vattenfall) och Marcus Hammarström (Visit Sweden)

Resumé sammanfattar rörelserna i Kommunikationssverige 23-27 november.


Ämnen i artikeln:

KarriärRekrytering

Elias Giertz är ny konsult på kommunikationsbyrån Bellbird. Han kommer närmast från C More och TV4 där han har arbetat som press- och PR-ansvarig för originalproducerade dramaserier. Elias har dessförinnan en bakgrund som journalist, senast på Expressen.

Pr-byrån Westander har anställt Daniel Olsson, senast ansvarig för public affairs på fackförbundet Unionen. Han har tidigare arbetat som pr-konsult på byråerna Rådhusgruppen och Priority Group.

Anja Alemdar har anställts som ny chef för Vattenfalls Public & Regulatory Affairs (PRA) i Sverige. Hon ersätter Cecilia Hellner som går i pension. Närmast kommer Anja Alemdar från ett jobb som chef för enheten politik och kommunikation på branschorganisationen Energiföretagen.

Alecta Fastigheter har rekryterat Cecilia Österholm som marknads- och kommunikationschef. Hon har en bred bakgrund inom marknad och kommunikation och arbetar idag på Epicenter. Tidigare har hon bland annat arbetat på AMF Fastigheter.

Svenska Netigate rustar sig inför sin internationella expansion och rekryterar Anna Ferreira Gomes från Datscha som ny CRO (Chief Revenue Officer) och del av ledningsgruppen.  Anna besitter 14 års erfarenhet från SaaS-bolag i tillväxtfas och kommer närmast från Datscha, där hon hade rollen som CRO. 

Visit Sweden rekryterar resebranschprofilen Marcus Hammarström till bolagets laguppställning för att axla rollen som Head of Marketing för marknaderna Tyskland, Frankrike, Nederländerna och Kina. Han kommer senast från en roll som Head of Marketing & Products hos Birka Cruises, som avvecklades i spåren av pandemin. 

Kommunikationsbyrån Henson i Umeå fortsätter att växa och nu står det klart att man värvar prisbelönte art directorn Per Zimdahl. Han närmast kommer från Gullers Grupp anslöt till teamet i början av november.

Elizabeth Tarras- Wahlberg, kommunikationskonsulten som är mest förknippad för sina år som hovets informationschef har tillträtt som styrelseledamot i bolaget Tenzing Fawkner Zinglarpoli, en kommunikationsbyrå riktad mot fastighetsbranschen.

Det är Camilla Silfvenius som blir globalt ansvarig för inköpare av content på Storytel. Hon kommer närmast från podd-bolaget Nextory dä hon var content-chef. Camilla Silfvenius kommer att rapportera till Storytels content-chef Helena Gustafsson.

Jonas Sundin har utsetts till marknadsansvarig för anläggningsfirman Ponsses i Sverige, Norge och Danmark. I en helt ny roll och tar han ansvar för marknadsföring, marknadskommunikation, marknadsstrategi och kommer att vara ett säljstöd ute i marknaden.

 

Redaktionen

Reporter

red@resume.se

Ämnen i artikeln:

KarriärRekrytering

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.