Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Karriärsöndag

Veckans värvningar: Vi har bytt jobb i branschen

Publicerad: 17 januari 2021, 09:05

Resumé sammanfattar arbetsrörelserna i Kommunikationssverige 11-15 januari.


Ämnen i artikeln:

Rekrytering

Åhléns fick i veckan en ny marknadschef i Charlotte Wessman. I samband med rekryteringen går Åhléns tillbaka till en mer renodlad marknadschefs roll med fokus på marknadsföring, varumärke och kommunikation. Läs mer om rekryteringen här. 

Chiffer satsar på det digitala och värvar både Björn Owen Glad och Moa Strand från konkurrenten Spoon. De två kommer att jobba som innovation- respektive digital growth lead. Läs mer här. 

Netigate, vars tjänst erbjuder kunderna att göra digitala enkätundersökningar, rekryterar Irina Boman, senast på HelpSystems, som ny digital marknadschef. Bolaget finns redan representerade i en mängd europeiska länder, tanken är att de nu ska ta ytterligare ett steg i internationaliseringen. 

Förra årets hetaste sociala nätverk Tiktok presenterade i veckan några av sina första rekryteringar i Sverige. Förra året tog tidigare Facebook-chefen och mediebyråhöjdaren Liv Sandberg över som nordisk chef och nu har Tiktok gjort klart med tre personer (Rebecca Kortenius, Linnea Johansson och Emma Lundgren) som ska fungera som mellanhänder mellan byråer, annonsörer och plattformen. Ingen av de tre nyrekryteringarna får dock uttala sig i media.

Den North Alliance-ägda designbyrån Bold rekryterade i veckan tre nya medarbetare. Mest profilerad är rekryteringen av Eva Aggerborg, grundare av Open Studio och tidigare designchef på DDB Stockholm. Vid sidan av Eva Aggerborg rekryterar byrån även Yun Yu och Karin van der Kwast Gissberg.

Efter att modebolaget Na-kd i slutet av 2020 befann sig mitt i en kritikstorm med koppling till sin personalpolitik startar de nu upp en renodlad pr-avdelning. Avdelningen kommer att ledas av pr-direktör Sanja Tegeltija och globala pr-managern Julia Alqvist, båda två hämtas från sängtillverkaren Hästens där de jobbat med global pr.

McCanns creative director Josefine Richards lämnar byrån för att bli group creative director med ansvar för retailverksamheten på Apple. Rollen är en av de tyngsta en kreatör från Sverige någonsin haft. Läs mer i Resumés helgintervju.

Den Uppsalabaserade byrån Komson får nytt ledarskap i form av duon Elvira Strömberg och Rosie Selgerudh. Tillsammans kommer de att styra byråns erbjudande mot att bli mer innovations-, tjänsteutvecklings- och tillväxtinriktat.

Safir Communication, som riktar in sig på finansiell kommunikation och sedan starten rekryterat flera tungviktare, rekryterar Rebecka Eriksdotter Pieder som ny juniorkonsult inom strategisk finansiell kommunikation. Hon kommer närmast från den Svensk-Amerikanska handelskammaren i Washington DC.

Produktionsbolaget Slutet Är Nära rekryterar regissören Mauri. R Chifflét från konkurrenten Social Club. Chifflét har under karriären jobbat med reklamfilm för varumärken som Toyota, H&M och Lexus.

Anna-Maria Havskogen tar över som chef för företagskommunikation på Malmö Live. Uppdraget innefattar alltifrån press och pr till CSR, sponsring och partnerskap med mål att vidareutveckla samarbetet mellan näringsliv och det offentliga i regionen. Anna-Maria Havskogen var tidigare marknads- och kommunikationschef på bolaget.

Nätläkaren Doktor24 rekryterar Mira Lindahl från Reform Society som ny pr-manager. Hos sin tidigare arbetsgivare har Mira Lindahl arbetat som bland annat mediestrateg för flera internationella läkemedelsbolag. På Doktor24 kommer hennes roll innebära projekt riktade mot alltifrån allmänhet till näringslivs och det offentliga.

Produktionsbolaget FLX rekryterar reklamfilmsregissören Peter Hansson. Han började sin karriär på kult tv-kanalen ZTV, och har senare varit med och har utvecklat flertalet framgångsrika tv-format, så som Ikeas branded content serie ”Vad gafflar ni om” och SVT´s flaggskepp ”Det sitter i väggarna”. Numera regisserar han allt mer reklamfilm och har gjort kampanjer för bland annat Burger King, Folkoperan, Harman Kardon, AFRY, Oddset, Nordea med flera.

Alexandra Stassais Söderblom tillträder i den nya rollen som marknadschef på divisionen Arkitektur & Projektledning på Tyréns.

Medicinteknikbolaget Monivent har anställt nya chefer som ska stärka organisationen inför kommersialisering. På sälj- och marknadssidan tillträder Maria Sipos i rollen som kommersiell produktchef. Hon har tidigare erfarenhet från marknadsföring och product management i bolag som Hemocue, Xvivo Perfusion och Vitrolife.

Sandberg Trygg värvar Andreas Rudin, head of investor relations. Han kommer närmast från en roll som seniorkonsult på kommunikationsbyrån Narva. Han har tidigare erfarenhet som IR-manager på fastighetsbolaget Hemsö och som seniorkonsult med fokus på finansiell kommunikation från olika byråer. 

Nicklas Pettersson blir head of growth på Sandberg Trygg, kommer närmast från en tjänst som global growth marketing manager på analys- och insiktsföretaget Whispr Group.  Han har lång internationell erfarenhet både från varumärkesarbete inom B2C och från lead generation/digital sales inom B2B bland annat på bolaget Invise – en av Nordens ledande inbound-byråer.

Marcus Risberg har utsetts till vd för Destination Gotland. Marcus Risberg är idag vd för Tallink Silja AB och har en lång bakgrund inom sjöfart och besöksnäring inom Silja-gruppen.

Från januari 2021 är Peter Torstensson, före detta Informationsdirektör och ansvarig för Alfa Laval-koncernens globala kommunikationsavdelning, engagerad som strategic advisor för varumärkesbyrån Graal, systerbolag till digitalbyrån Petra samt B2B-byrån Pyramid.

Aim Public Affairs har gjort fyra rekryteringar:

Håkan Ekengren, statssekreterare på Näringsdepartementet 2011-14 under Annie Lööf. Han har haft ledande befattningar på styrelse- och operativ nivå i näringslivet inom politiken men även i den ideella sektorn.

Johanna Unghanse har tidigare varit vice vd för Stockholms Handelskammare och har 20 års erfarenhet i ledande befattningar i mediabranschen, bland annat på Kinnevik/MTG, TV4, Axel Johnson och Natur & Kultur.  

Carl Fredrik Johansson har arbetat med fackförbund inom Saco och TCO, men också varit konsult åt flera olika läkemedelsbolag. 

Lars Eriksson var riksdagsledamot för Socialdemokraterna 2012-18 och har även haft många andra tunga politiska uppdrag, till exempel var han regionråd i Västmanland med ansvar för trafik- och tandvårdsfrågor.

Norrköpingsbyrån Byn rekryterar tre nya medarbetare: produktionsledaren Amanda Svensson, art directorn och motion designern Anders Lindborg samt copywritern Erik Stedt.

Rud Pedersen har rekryterat Erik Arroy Elvén som pa-konsult. Han kommer senast från en tjänst som generalsekreterare på Pliktrådet på Försvarsmakten. Han har tidigare varit ordförande för Sveriges Förenade Studentkårer och jobbat som konsult på pr-byrån Strandberg Haage.

Jonas Burvall hämtas till Kreabs Stockholmskontor. Han kommer senast från rollen som kommunikationschef på fastighetskoncernen Catella. Han har haft motsvarande positioner på SBAB, Nordnet, Nordic Cinema Group och Skandia Liv. På den ska han jobba med rådgivning inom förändringsprocesser, varumärkespositionering och finansiell kommunikation.

Stadiums pr-chef Angelica Larsson går till den nystartade pr-byrån Fuze som ingår i byråkoncernen People People People. Hon har tidigare på BCW och Wenderfalck.

Kristdemokraterna har en ny presschef efter Per Gudmundson som nyligen gick över till den nystartade högersajten Bulletin. Sabina Bernhardsson har tidigare varit tillförordnad presschef men blir alltså ordinarie på posten.

 

 

Redaktionen

Reporter

red@resume.se

Ämnen i artikeln:

Rekrytering

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.