Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Karriärsöndag

Veckans värvningar: Vi har bytt jobb i branschen

Publicerad: 14 mars 2021, 08:16

Resumé sammanfattar rörelserna i Kommunikationsbranschen 8-12 mars.


Ämnen i artikeln:

Rekrytering

Contentbyrån Spoon rekryterar sex nya medarbetare, till följd av starkare efterfrågan bland företag och organisation som vill arbeta med innehåll. Rekryteringarna kommer även efter att Spoon har vunnit flera stora strategiska kommunikationsuppdrag de senaste månaderna. 

Spoons sex nyrekryteringar:
Åsa Passanisi, editor, Stockholm
Hedvig Berntson, junior planner, Stockholm
Rebecka Häggblom, content creator, Stockholm
Linus Lindskoog, creative director, Stockholm
Anders Landén, client director, Malmö
Christina Korn, production manager, Göteborg

OTW har anställt tre nya medarbetare:

Ellen Gabro blir projektledare på stockholmskontoret. 

Göteborgskontoret förstärks med Lily Ray, journalist från Australien som senast jobbade som projektledare hos Summa Linguae Technologies.

Celina Johansson började nyligen i OTW:s performance-team i stockholm som Paid Media Strategist. Hon har tidigare arbetat på Scream och Wavemaker. 

Hållbarhetsbyrån Futerra anställer Yrsa Lindberg efter att hon skrivit ett uppmärksammat debattinlägg i Resumé om hållbarhetskommunikation. Hon ansluter till Futerras avdelning Planning & Advocacy, där hon arbetar som Planner. Yrsa Lindberg driver även Instagramkontot @greenwashingisverige, där hon uppmärksammar grönmålande företag, organisationer och personer. Hon kommer närmast från kommunikationsbyrån Prime. 

Circle K har rekryterat Erika Albansson-Söderlund som ny kommunikationschef. Hon kommer närmast från Geelmuyden Kiese, där hon arbetat i sju år. I rollen som ny kommunikationschef på Circle K är målet att ta ett helhetsgrepp kring framförallt PR, men även att arbeta för att all typ av kommunikation ska integreras och samverka.

PR- och kommunikationsfirman Arena Opinion rekryterar Silvia Kakembo som byråchef.  Arena Opinion riktar sig till ideella organisationer, folkrörelser och företag som vill förbättra samhället. Silvia Kakembo kommer senast från rollen som politiskt sakkunnig hos Magdalena Andersson på Finansdepartementet. Dessförinnan jobbade hon som marknadsansvarig och managementkonsult på konsultfirman Centigo. 

ICA Reklam rekryterar Christian Bangsgaard som områdeschef för Produktion & Leverans. Han kommer närmast från Lime Technologies där han har haft rollen som produktchef för system inom Marketing Automation. 

Den digitala specialistbyrån Trigger Company rekryterar Rickard Sandett som Chief Operating Officer. Han kommer tidigare från rollen som Head of Content & Digital Development på Nordea.

Pr-byrån Westander har anställt Julia Högberg, senast copywriter på kommunikationsbyrån Wenderfalck. Tidigare har hon bland annat arbetat som skådespelare på Dramaten och som kreativ projektledare på Riksteatern.

Seeqc Inc, ett digitalt quantum computing-företag, med huvudkontor i Elmsford utanför New York och med anläggningar i London, UK och Neapel, Italien, har tagit in Fredrik Carlström som Creative Director, Brand & Special Projects. Fredrik kommer bland annat att arbeta med att bygga en plattform för att främja allmänhetens förståelse för quantum och kartlägga dess historia, nutid och framtid. Fredrik har bland annat varit vd på Great Works och är medgrundare av Alma.

Designbyrån Bedow tar in en extern styrelse vars syfte är att hjälpa studion att ta nästa steg. Styrelseordförande blir Magnus Wålsten, tidigare medgrundare av Great Works, som idag driver byrån Team Works. Även har Rebecca Crusoe och Désirée Maurd valts in i styrelsen. Rebecca Crusoe, tidigare marknadschef på Toca Boca, är idag CMO på FirstVet och Désirée Maurd, tidigare medgrundare av pr-byrån Juno, är kommunikationschef på Hedvig.

Public affairs-byrån New Republic rekryterar Anki Elken, med tio års erfarenhet som hållbarhetschef och public affairs-ansvarig för Randstad Sweden Group. Hon kommer närmast från rollen som generalsekreterare för stiftelsen Star For Life som arbetar med att utbilda och coacha skolungdomar i södra Afrika. Anki har tidigare varit ordförande i Sveriges Kvinnolobby, kommunalråd i Sollentuna kommun och ledamot i statliga offentliga utredningar som utrett jämställdheten på arbetsmarknaden.

Arthur Izakowicz som tidigare representerats av Indio Film är sedan Janauari 2020 representerad av Social Club. Arthur har regisserat filmer för bla Apollo resor, Libresse och musikvideos för artister som Chris Tall och Samboii.

Den statliga exportfrämjande organisationem Business Sweden har Jan Larsson som ny vd. Han är i dag kommunikationsdirektör på Handelsbanken och har en lång bakgrund inom Socialdemokraterna.

Som nordisk vd har Joachim Medalen lett The&Partnerships tillväxtresa under fyra år. För några veckor sedan lämnade han byrån.

 

Redaktionen

Reporter

red@resume.se

Ämnen i artikeln:

Rekrytering

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.