torsdag23 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Karriärsöndag

Veckans värvningar: Vi har bytt jobb i branschen

Publicerad: 28 mars 2021, 08:02

Resumé sammanfattar rörelserna i Kommunikationsbranschen 22-26 mars.

Ämnen i artikeln:

Rekrytering

R

Redaktionen

red@resume.se


Som ett led i det förnyelsearbete som pågår inom Åkestam Holst ser man över ledningen på byrån och rekryterar tillbaka Jenny E Kaiser, nu i rollen som vice vd. Hon kommer senast från rollen som Chief Marketing Communication Officer på Visit Sweden.

Pia-Maria Falk blir ny marknadschef på Bokförlaget Forum. Hon har tidigare varit global marknadschef på Acne Studios, och har en bakgrund som civilekonom och art director. Pia-Maria Falk har även arbetat på Åkestam Holst och NK. 

Teknik- och managementkonsultföretaget Capgemini anställer Jonathan Stara som ny kommunikationschef i Sverige. Han har tidigare arbetat som PR-ansvarig på TV4 och C More, pr-konsult på Spotlight PR och senast som pr-specialist på JMWGolin där han bland annat haft uppdraget som pr-manager på Microsoft. På Capgemini kommer han att ansvara för den övergripande kommunikationen i Sverige och leda företagets strategiska arbete med sociala medier och pr på den nordiska marknaden. 

Monica Lundblom, ansvarig för pr-byrån Westanders tjänster inom digital kommunikation, blir ny delägare på byrån. Hon blir därmed byråns tjugonde delägare.

Karl Fredrik Mattsson, mannen bakom konstexperimentet ”horkarlsmynten”, ansluter till Outhousebyrån. Karl Fredrik Mattsson är en mångsysslande kreatörer som utöver att ha jobbat med varumärken som Klarna och Fridays for future även skrivit böcker om palt.

Hanna Julin får uppdraget att som pr- och kommunikationschef på riskkapitalbolaget Hidden Dreams starta upp hela företagets verksamhet på området. Hanna Julin kommer närmast från byrån Agency.

Dennis Rydgren blir ny CMO på förvaringsbolaget Vinden. Han har tidigare jobbat på flera svenska stora kommunikationsbyråer men kommer närmast från CMO-tjänsten på Lavendla. Som CMO kommer han bland annat att vara med när Vinden etablerar sig i nya städer.

Lovisa van der Schoot blir ny press- och PR-ansvarig på Tre Sverige. Lovisa kommer närmast från Assefa Communication där hon bland annat arbetat med kriskommunikation och varit pressansvarig för Melodifestivalen.

Axel Granath anställs som konsult och rådgivare på Bellbird. Han kommer närmast från Livsmedelsföretagen där han har arbetat som tillfällig press- och mediechef och har tidigare erfarenhet som näringspolitiskt sakkunnig och förhandlare.

I höstas lämnade Marie Wedin rollen som kommunikations- och marknadsdirektör för Coop. Nu blir hon global marknads- och kommunikationsdirektör på Transcom och tar plats i koncernledningen. 

Efter 20 år i byråbranschen, senast byråchef på Hill+Knowlton Strategies, blir Lisa Vallgren digitaliseringsansvarig på Arbetsmiljöverket. Hon har tidigare varit ansvarig för den digitala byrån FFWs svenska kontor och som ansvarig för webbavdelningen på Intellecta Corporate.

Den meriterade reklamprofilen Linus Karlsson är ny kreativ chef för Ikea. Han kommer senast från rollen som global kreativ chef för CP+B och från andra ledande befattningar på framgångsrika byråer som Mother, McCann och Commonwealth. Karriären började Paradiset i Stockholm.

Doktor24 har anställt Erik Kjellin, senast tf presschef och kommunikationsstrateg på Sveriges läkarförbund, och utökar därmed sitt kommunikationsteam med en Public Affairs Manager.

Erika Regnér som närmast kommer från Mondelez International, där hon har ansvarat över varumärken som Marabou och Green & Black’s, får rollen som PR- och Kommunikationschef på fastighetsbolaget Adapteo.

Tidigare statssekreteraren Hanna Hellquist börjar som seniorkonsult på United Minds där hon kommer att arbeta med samhällsanalys, insiktsdrivet strategiarbete och varumärkesfrågor.

Jonas Palmqvist lämnar jobbet som EMEA-chef (chef för Europa, Mellanöstern och Afrika) för det globala pr-nätverket Weber Shandwick, som äger den svenska pr-byrån Prime där han har jobbat i 15 år.

Den tidigare klimatministern och vice statsministern Isabella Lövins planeringschef Sven Elander går över till public affairs och börjar på byrånätverket Reform Society.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev