Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Karriärsöndag

Veckans värvningar: Vi har bytt jobb i branschen

Publicerad: 4 april 2021, 08:05

Resumé sammanfattar rörelserna på arbetsmarknaden inom kommunikation och marknad, 29 mars till 2 april.I samband med att skandalen rullades upp kring Swedbank fick kommunikationschefen Gabriel Francke Rodau lämna sin tjänst.  Nu är Gabriel Francke Rodau klar som ny rådgivare på Hallvarsson & Halvarsson. Ansluter gör även pa- och pr-konsulten Johan Bobert som senast drivit den egna verksamheten Deliberately Communications.

Efter drygt tre och ett halvt år som vd lämnar Göran af Klercker Publicis Groupe. Ersätter gör Emma Thorp, senast vd på Scream. Publicis Groupe Sverige består av byråerna Starcom, Zenith, Saatchi & Saatchi, Performics, MSL och BBH.

Startupen Brick, bolaget som erbjuder portabla hyrladdare till mobilen, växer både sett till användare och etableringar på nya marknader. För att fortsätta den starka tillväxten har de nu valt att anställa en creative strategist, Fabian Goldmann-Hübinette, som kommer utveckla bolagets kommunikation och arbeta med att öka varumärkeskännedomen. Fabian kommer senast från studier vid Hyper Island.

Pr-byrån Wikberg&Frisk fortsätter att växa och anställer nu Walter Westerlund som PR-konsult. Walter har tidigare frilansat för byrån och har innan dess varit på kommunikationsbyråerna Paues Åberg Communications och King Street PR.  

Fimproducenten Amanda Nordlöw ansvarade för filmavdelningen på House of Radon och har varit exekutiv producent för flera av byråns prisvinnande verk blanad annat Dear Condom för RFSU. Nu har hon fått ansvaret att bygga upp Abby Priests filmerbjudande.

Romina Mariano axlar rollen som global marknadschef på Pet Media Group (PMG). PMG är en svensk husdjurskoncern med pan-Europeisk närvaro inom digitala marknadsplatser för husdjur med fokus på Sverige, Storbritannien och Italien och med ambition att växa ytterligare. Romina ansvarade tidigare för innovation och lanseringar av nya produkter på The Absolut Company.

Hanna Julin lämnar pr-byrån Agency för jobbet som pr-chef för riskkapitalbolaget Hidden Dreams.

Louise Bratt, mångårig chefredaktör på Bonnier-ägda Mama, lämnar tidningen för att bli contentchef på Kicks.

 

 

Redaktionen

Reporter

red@resume.se

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.