Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Karriärsöndag

Veckans värvningar: Vi har bytt jobb i branschen

Publicerad: 16 maj 2021, 07:01

Resumé sammanfattar rörelserna på arbetsmarknaden 10-14 maj.

Ämnen i artikeln:

KarriärRekrytering

R

Redaktionen

red@resume.se


Precis generalsekreterare Kaj Flick lämnar sin tjänst innan sommaren. Han har styrt pr-företagens medlemsorganisation sedan 1991.

Online marketing automation-företaget Channable tillsätter Sarah Stenquist som Nordenchef samt försäljningschef för DACH-området (Tyskland, Österrike, Schweiz) och Benelux. Hon kommer senast från Facebook där hon varit placerad i Singapore med försäljningsansvar för Australien och Nya Zeeland.

Den 17 maj tillträder Kristina Berg som ny vd för Kit. Hon har en bakgrund på House of Radon, Alchemy, Nord DDB och Resultify. Det senaste året har hon arbetat med att stärka Xiaomis varumärke i på den nordiska marknaden stärka Xiaomis via East & West Distribution. Hon är också kursansvarig på Berghs.

I början av 2020 köpte produktionsbyrån Chimney upp den mer traditionella reklambyrån Malmö Reklambyrå. Tanken med affären var att Malmö Reklambyrå, som leddes av cd:n Gustaf Hultberger, skulle fylla ett hål hos de kunder som hade behov av mer strategisk kommunikation än vad Chimney i Malmö tidigare erbjudit. Nu lämnar Gustaf Hultberger Chimney Malmö.

Efter lite mer än 1,5 år lämnar Lamin Sonko rollen som global pr-chef på fintech-bolaget Majority. Han blir i stället en del av kreatörs-startupen Kives founding team, med särskilt ansvar för kommunikation och community. Tjänsten, som fortfarande inte är helt publik. är byggd för kreatörer och gör det möjligt för användare att skapa självorganiserande visuella bibliotek med hjälp av AI- och maskininlärningsteknologi.

Smartclips styrelse har utsett Halvard Kristiansen till delad nordisk vd, med ansvar för försäljning och operativ verksamhet i Norden. Samtidigt befordras Stephen Byrne, som har nio års erfarenhet av att etablera nya partnerskap med broadcasters, streamingtjänster och publicister till delad nordisk vd, ansvarig för adtech och plattformssamarbeten. Han fortsätter samtidigt i sin existerande roll som executive cirector europe new partnerships.

Afshin Moeini, svensk med iranska rötter, och finskfödde Christian Poppius har jobbat tillsammans i över 10 år inom kommunikationsbranschen, större delen av tiden utomlands. De har jobbat tillsammans i Stockholm, New York och Amsterdam på Mother, KesselsKramer och Anomaly. Nu börjar de jobba för B-Reel i Stockholm.

Bellbird fortsätter att rekrytera för att bredda sin kompetens. Matilda Hellman specialiserar sig på finansiell kommunikation och kommer senast från SEB Corporate Finance där hon arbetat som analytiker för bland annat KPMG och Garantum Fondkommission. Mathilda Jarlinger har inriktning på hållbarhetsfrågor, samhällskontakter och bredare företagskommunikation. Hon närmast från Diplomat Communications och har tidigare arbetat på Sida och Swedbank med hållbarhetsfrågor. Gustaf Nilsson kommer närmast från nyhetsmagasinet Fokus där han varit webbchef. Han har tidigare arbetat på Tidningen Chef och GT/Expressen. Han blir kommunikationskonsult och skribent på Bellbird.

Obeya rekryterar Charlotta Rydholm som ansvarig för området. Hon har under många år arbetat med organisationsförändring, utbildningar och facilitering. På Obeya kommer hon att driva affärsområdet som vänder sig till företag och organisationer som behöver omfamna och klara av en internt eller extern förändring.

Kökskoncernen Nobia förstärker inom kommunikation och rekryterar Cecilia Levin Destoup som ny kommunikationsdirektör för koncernen. Hon går vidare efter drygt tre år som kommunikationschef på Telia, med ansvar för konsument- och småföretagsaffär. På Telia har Cecilia drivit flera uppmärksammade kampanjer med fokus på digital inkludering och hållbarhet, tv-underhållning och framtidens uppkopplade arbetsplats.

Centerpartiets mediestrateg Karl-Johan Karlsson lämnar partiet och politiken efter sex år. Han värvades från Expressen, men kommer inte att återvända till journalistiken.

Cherine Khalil lämnar jobbet som presschef på Svenskt Näringsliv, dit hon värvades efter att ha jobbat som presschef för Moderaterna. Hon blir i stället kommunikationschef för myndigheten Ivo, IVO (Inspektionen för vård och omsorg).

 

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev