Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Karriärsöndag

Veckans värvningar: Vi har bytt jobb i branschen

Publicerad: 23 maj 2021, 08:33

Resumé sammanfattar rörelserna på arbetsmarknaden 17-21 maj.


Ämnen i artikeln:

Rekrytering

Sandra Miller Kinge rekryteras tillbaka till Apollo som Chief Communications & Growth Officer och tar plats i koncernledningen med start 19 maj. Sandra arbetade fram till 2010 som svensk marknadschef på Apollo och tog emot pris som bästa marknadschef i kategorin resor. Hon har också erfarenheter från TV4, Telenor, Birka Cruises, MTG samt senast som VD på Eklund Stockholm New York.

Karin Lepasoon var Vattenfalls kommunikationsdirektör mellan 2016 och 2020. Under förra året gick hon till motsvarande tjänst(Head of Group Communications and Marketing) på storbanken SEB. Nu tillträder hon sin nygamla tjänst på senast i november 2021, enligt ett pressmeddelande.

Eleonor Sager tillträder som operativ chef på Breakable Films i augusti 2021. Eleonor kommer närmast från FLX där hon bland annat varit produktionschef för TV- och långfilm och avdelningschef för reklam och branded content. Eleonor kommer ansvara för att bygga Breakable Films produktion och vara en del av bolagets strategi- och utvecklingsarbete.

BBH Stockholm växer med Biola Kadiri Fischer som senior designer. Hon har som visual designer jobbat med kunder som Postnord, Swish, Kry för att nämna några. Hon kommer närmast från stiftelsen 29k där hon varit med och skapat en digital plattform för personlig utveckling.

Byrån värvar även Christian Nord som client director och strateg. Hans tidigare karriär inkluderar ledande byråer som Grey, Ogilvy, Farfar och North Kingdom och senast inom Business- och Service Design på Itch/Acando.

Inför stundande börsnotering rekryterar greentech-bolaget Charge Amps  Jenny Jerselius som chief marketing officer. Hon tar plats i företagets ledning. Hon kommer senast från rollen som marknadsdirektör på Dustin Group. Hon var med under bolagets börsintroduktion, expansion till fler marknader och i framtagningen av Dustins egna varumärken och nya varumärkesstrategi. Företaget har även tillsatt Johan Roden som chief commercial officer Europe och Carl-Johan Ihre som head of business strategy development.

Johan Dyrendahl blir ny chef för erbjudandet corporate reputation på Prime Weber Shandwick. Han ingår i byråns ledningsgrupp och i det globala corporate-erbjudandet i Weber Shandwick-nätverket. Han kom till Prime 2019 från BillerudKorsnäs där han var kommunikations- och varumärkeschef. Han har tidigare arbetat på SAS som varumärkeschef, chef för internkommunikation och presschef.

Under veckans styrelsemöte utsågs Michael Grimborg till ny styrelseordförande för branschorganisationen Sveriges Annonsörer. Michael Grimborg är i dag CMO på Synsam Group och har tidigare i karriären haft ledande positioner på både mediebyrå- och publicistsidan. 2018 utsågs han till Sveriges bästa marknadschef. Han greppar ordförandeklubban efter fyra år i styrelsen och efterträder Leif Börjesson som fortsätter som vice ordförande.

Frida Dahlgren lämnar Prime och rollen som head of corporate communications för att ta över vd-stolen på konkurrenten Narva. Tillsammans med nya vice vd:n Johannes Zetterlund efterträder de därmed Narva-grundarna Johan Molander och Daniel Bergsten. Grundarna kommer dock finnas kvar som minoritetsägare.

Josefine Uppling lämnar Swedbank efter fyra och ett halvt år. Den 1 september ska hon ta en ny roll som kommunikations- och hållbarhetschef på investmentbolaget Ratos.

Mindmore, som erbjuder kognitiva tjänster online värvar sin kommunikationschef från pa-byrån New Republic i Erik Torstensson.

Helsingfors avgående borgmästare, Jan Vapaavuori, och chefen för strategiska initiativ vid Helsingfors stad, Sanna-Mari Jäntti ansluter till Miltton i början av augusti. De kliver av sina uppdrag i samband med kommunalvalet den 13 juni.

 

Redaktionen

Reporter

red@resume.se

Ämnen i artikeln:

Rekrytering

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.