Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Karriärsöndag

Veckans värvningar: Vi har bytt jobb i branschen

Publicerad: 13 juni 2021, 07:25

Resumé sammanfattar rörelserna på arbetsmarknaden 7-11 juni.


Ämnen i artikeln:

Rekrytering

Cecilia Ungerstedt blir ny head of communications för läkemedelsbolaget Novartis, kund till hennes tidigare arbetsplats Reform Society. På byrån har hon haft huvudansvar för kunderna inom hälso- och sjukvårdsområdet och har även byggt upp ett nordiskt erbjudande inom området. 

Ehrenstråhle har nyligen blivit BBDO Nordics. Den senaste tiden har de gjort en rejäl rekryteringsoffensiv och presenterar nu 13 nya medarbetare till sina tre kontor. De nya BBDO-medarbetarna är: produktionsledarna Ulrika Orrby och Elin Myhrman, kreatörsduon Isaac Bonnier och Rasmus Tsardakas Renhuldt, de grafiska designerna Albin Ekman och Frida Eriksson, copywritern Linda Johannesson Pasquini, art directorn Viktor Eriksson, ux-designern Axel Skvagerson, growth marketern Adin Rozajac, produktionsledaren Lorena Clarin Larsson, account directorn Petter Dahlskog och slutligen art directorn Anders Nikka.

Niklas Nordström, tidigare konsult på Prime och kommunalråd i Luleå, rekryterar Johan Marcus till sin nystartade public affairs-byrå Aim. Johan Marcus är i dag vd för de svensk-amerikanska handelskammarna och ansluter som senior rådgivare.

Annica Lagergren blir ny vd på kommunikationsbyrån Milou, en byrå med kontor i Karlskrona och Kalmar. Senast kommer hon från en roll som byråledare och affärsområdeschef på kommunikationsbyrån Infab.

Fardosa Abdalla och Sara Sällberg blir nya delägare i Lennox PR. Byråns ledning erbjöd samtliga medarbetare möjligheten, varpå duon nappade. 

Kommunikationsbyrån Bellbird har under våren rekryterat flera nya medarbetare. Nu presenterar byrån, som leds av JKL-grundaren Anders Kempe, ytterligare en ny kollega. Evelina Nedlund kommer framöver att jobba som skribent och rådgivare för byråns kunder. Hon är tidigare journalist och kommer närmast från Di Digital men har även haft flera olika roller på CNN, Expressen och SVT.

Luleåbaserade kommunikationsbyrån Samuraj värvar Swedavias tidigare marknads- och försäljningschef Anneli Lindgren. På byrån kommer hon att jobba som strateg och projektledare.

Brainforest i Borås får en ny vd i Lisa Höglund. Lisa Höglund har tidigare varit kommunikationschef på Länsförsäkringar Göteborg och Bohuslän och har i uppdrag att bredda byråns erbjudande och affärsområden.

Efter två år som global chef på H&M:s inhouseavdelning lämnar Cecilia Steenberg Forsberg för Telia där hon kommer hon att jobba med varumärkesfrågor över hela produktportföljen – bland annat Telia, C More, Halebop och Tv4. Innan tiden på H&M ledde Cecilia Steenberg Forsberg Tele2s inhouseavdelning. 

Fredrik Heghammar har en bakgrund på Google och Anomaly. De senaste åren har han drivit den egna innovationsbyrån House of Sparks och innan dess var han med och grundade snabbväxande Another Tomorrow. Nu blir han chief transformation officer på startup-bolaget Hives.

Yasmine Winberg, i dag redaktör och reporter på Resumé Insikt, tar över chefredaktörsposten på Resumé. Hon har arbetat som journalist sedan 2013, större delen av tiden på Resumé.

Detaljhandelskedjan Clas Ohlson rekryterar Tim Heldmann som ny nordisk marknadschef. Han kommer närmast från Volvos elbilsmärke Polestar och börjar på Clas Ohlson den 16 augusti och tar plats i koncernledningen. Han har tidigare arbetat på Red Bull, Procter & Gamble och Wella.

NoAs e-handelssatsning NoA Ignite rekryterar John Karsberg, doktor i konsumentmarknadsföring som de senaste åren arbetat med att transformera H&M:s e-handel. John Karsberg, får rollen senior commerce strategist.

Joanna Abrahamsson tar över som kommunikationschef på IF Metall efter Åsa Märs som gått till LO. Hon kommer närmast från tjänsten som presschef för Socialdemokraterna i EU-parlamentet och har tidigare jobbat som pressekreterare hos jämställdhetsminister Åsa Regnér (s) och migrationsminister Heléne Fritzon (s) samt som presschef på Akademikerförbundet SSR.

Marica Nordwall har utsetts till ny kommunikationsdirektör för Skatteverket. Hon är i dag kommunikationsdirektör i Uppsala kommun och ersätter Marie Lindström som har gått till ett jobb som kommunikationschef för SKR, Sveriges kommuner och regioner.

Bransch- och intresseorganisation Sveriges Allmännytta, hämtar Viktoria Raft Klevby som ny kommunikationschef. Hon har de senaste åren varit pr-konsult på Reformklubben och Diplomat.

 

Redaktionen

Reporter

red@resume.se

Ämnen i artikeln:

Rekrytering

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.