Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Karriärsöndag

Veckans värvningar: Vi har bytt jobb i branschen

Publicerad: 27 september 2020, 07:09

David Ibison (Diplomat), Don Mynde och Joseph Borenstein (BCW), John Mellkvist (Techposition) samt Julia Texte, Paulina Levin Ander, Christian Nivelius och Claudia Trujillo (Bang)

Resumé sammanfattar rörelserna på arbetsmarknaden i Kommunikationssverige 21-25 september.


Ämnen i artikeln:

Rekrytering

Volvo Cars förra kommunikationschef David Ibison går till pr-byrån Diplomat Communications. Han har tidigare arbetat på Kreab och som journalist och redaktör på Financial Times.

Per-Anders Broberg har utsetts till ny vd för TT Nyhetsbyrån. Han har arbetat på TT sedan september 2017. Hade innan vd-uppdraget på publicistorganisationen Utgivarna och arbetade dessförinnan i över 25 år på Expressen.

Jonas Linnér, tidigare produktchef på Mediekompaniet, går till annonsteknikbolaget Danads där han får motsvarande roll.

Bang rekryterar fyra nya konsulter:

Julia Texte
Kommer närmast ifrån Stockholm Live där hon arbetat som digital manager. Innan dess från byrån Bellbird.

Paulina Levin Ander
Värvas från Företagsekonomiska institutet (FEI).

Christian Nivelius
Har tidigare arbetat för PS Communication och Brand Echo som kundansvarig i över 12 år, inom media, retail-marketing, digital/social marketing, event marketing och sponsring.

Claudia Trujillo:
Projektledare som ansluter till BANG efter sex år på Minnesota Communication. Sedan tre år har hon varit projektledare för Sveriges största mode-evenemang, ELLE-galan.

Reklam- och designbyrån WDW  är inriktade på livsstilsvarumärken. Nu tillsätter de en byråchef som ska leda arbetet med att ta byrån till nästa nivå i Hanna Nordström som har jobbat som projektledare på WDW Creative i två. Samtidigt går Camilla Heurlin in som partner, som har varit med sedan WDW Creative startade, och kommer att ansvara för byråns erbjudande.

Joseph Borenstein återvänder till BWC som ny chef över affärsområdet public affais. Han kommer även ta plats i byråns ledningsgrupp. Joseph Borenstein jobbade på BCW mellan 2011 och 2016 men har de senaste fyra åren jobbat som presschef på Trygg-Hansa. 

Även originalaren Don Mynde återvänder till byrån efter en kort sejour på Passion Labs.

Volts copywriter Elisabet Fischer tar klivet upp och kommer framöver att tillsammans med Jörgen Berglund fungera som byråns kreativa ledare.

Pr-konsulten och framtidsspanaren John Mellkvist har satt åldersfrågan på agendan de senaste åren. Innan sommaren lämnade han Mindmakers och nu går han över till Techposition där han återförenas med grundaren Jennie Sinclair.

Redaktionen

Reporter

red@resume.se

Ämnen i artikeln:

Rekrytering

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.