Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Karriärsöndag

Veckans värvningar: Vi har bytt jobb i branschen

Publicerad: 12 september 2021, 07:30

Resumé sammanfattar rörelserna på arbetsmarknaden 6-10 september.


Ämnen i artikeln:

KarriärRekrytering

Amazon Prime Video rekryterar Karin Lindström (f.d. Stjärne) från Nord DDB. Hennes uppdrag kommer innefatta både utveckling och producering av original-serier för Prime Videos. Hon kommer ha sin bas i Stockholm och får titeln head of originals i Norden på Amazon Studios.

Kommunikationsdirektören Gisela Lindstrand lämnar den börsnoterade industrijätten Atlas Copco efter tre år.


Nordic Morning strukturerar om i de egna leden. Carl Tottie, tidigare chef för servicedesign och utveckling samt chef för digitalt innehåll, blir agency director och nordisk chefsstrateg på Nordic Morning.

Dessutom får Nick Burcher, chef för martech och media, rollen som nordisk driftchef (nordic director of operations and execution).

Olivia Ross-Wilson är Volvos nya kommunikationschef. Under de senaste åren har jobbat som kommunikationschef inom Ikea varav de senaste sex åren på ägarbolaget Ingka Group. Hon har under drygt två år jobbat med den förra amerikanska presidenten Bill Clintons stiftelse.

I början av september tillträdde kreatörsduon Simon Lublin och Martin Noreby som associate creative directors på den amerikanska pr-byrån Edelman. De kommer utgå från Stockholm men arbeta med kunder globalt. Duon lämnar därmed Åkestam Holst där de vunnit guldägg och kycklingstipendiet.

Pr-byrån Hallvarsson & Halvarsson värvar tre nya seniora rådgivare.

Jonas Nygren, tidigare kommunstyrelsens ordförande för Socialdemokraterna i Sundbyberg och förbundschef för Hyregästföreningen.

Erik Boltjes, tidigare byråchef på Springtime.

Jonas A Eriksson, tidigare departementssekreterare i Regeringskansliet, makroekonom på Riksbanken och kommunikationschef på Skagen Fonder.

Sedan 2008 har Joakim Lundberg arbetat på Klarna. Nu lämnar han rollen som Sverigechef och blir delägare och operativ chef för self-service adtech-bolag Danads.

Ida Alterå, senast ordförande för Centerpartiets ungdomsförbund och tidigare medlem i Centerpartiets partistyrelse blir pr-konsult på Westander. Hon kommer att jobba i affärsområdet klimat och energi.

Sveriges näst största hemservicebolag Städarna rekryterar Bodil Hermansson som bolagets första CMO med uppdraget att leda Städarnas marknadsavdelning och vidareutveckla varumärke och kommunikation. Hon kommer senast från en position som Nordenchef hos prenumerationstjänsten Glossybox.

Moderaterna värvar till kommunikationsavdelningen. 

Hanna Hellqvist, seniorkonsult på United Minds blir biträdande kommunikationschef på Moderaterna med ansvar för strategi och planering. 

Klara Söderberg kliver in som kommunikatör med inriktning på formgivning. Hon har ett förflutet på  Miltton Labs, Muf och arbetade i valrörelsen 2018.

Susanna Silfverskiöld, som vikarierar på som ledarskribent på SvD går in som copywriter på Moderaternas inhousebyrå.

Produktionsbolaget B-Reel Films rekryterar regissören Stina Lütz till sin lista av regissörer i USA och Sverige. Hon är utbildad på bland annat Dramatiska institutet och Kungliga Tekniska Högskolan i Stockholm.

Medieanalysföretaget Retriever värvar Alexander Mason som intäktschef. Han har i omkring 15 år jobbat inom Cision:s bolag, senast som kommersiell chef för Norden.  

Efter 15 år lämnar Nils Andersson Wimby Dentsu, de senaste åren har han varit byråchef på Isobar. Han rekryteras till försäkringsbolaget If där han rekryteras till den nya rollen head of creative and media. Han kommer att arbeta nordiskt, men är baserad på If:s huvudkontor i Bergshamra.

Hedvig har rekryterat Sofia Petersson till rollen som pr manager. Hon har lång erfarenhet inom mode och pr. Hon kommer närmast från rollen som global pr specialist på & Other Stories och har tidigare arbetat som senior pr coordinator på Acne Studios.

Public affairs-byrån Downtown Advisors värvar rådgivaren Björn Sundin. Han jobbade som socialdemokratiskt kommunalråd mellan 2011–2017 i Örebro. På byrån ska han arbeta med rådgivning inom statsutveckling.

Eva Sondelius Rhodin har fått jobbet som ny kommunikationschef i Varbergs kommun. Hon kommer från en roll som kommunikationschef för Trafikkontoret och stadsbyggnadskontoret Göteborgs Stad.

 

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

KarriärRekrytering

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.