Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Karriärsöndag

Veckans värvningar: Vi har bytt jobb i branschen

Publicerad: 26 september 2021, 07:58

Resumé sammanfattar rörelserna i kommunikationsbranschen 20-24 september.


Ämnen i artikeln:

RekryteringKarriär

Patricia Möller har under många år arbetat som marknadschef för innovationsbolaget Hövding. Nu blir hon vd för audiobolaget Poasana som har startat i samma inkubator (Minc i Malmö) där Hövdning tog sina första steg.

Ylva Lindberg, senast head of new business på Prime Weber Shandwick, blir business director på House of Radon.

Annette Tannerfeldt har utsetts till ny vd för branschorganisationen Swedma. Hon kommer senast från Bonnierförlagen där hon i dag är chef för Bonniers Bokklubbar & Bookie.nu.

OTW värvar tio nya medarbetare:

Till Stockholmskontoret hämtas Filip Sandén som ny account director. Han har de senaste 10 åren jobbat på olika byråer med fokus på digitala kanaler och content marketing och kommer senast från tjänsten som head of content på kommunikationsbyrån Wenderfalck.

Siri Bergsten kommer senast från produktionsbolaget 2AM där hon arbetat som producent och redigerare i 5 år. 

Stockholmskontoret förstärks med PeKå Englund, som senast jobbade som konsult, men som gjort flest år i yrket (16) på Aftonbladet – bland annat som nattchef, nyhetschef, editionschef, biträdande redaktionschef och redaktionell affärsområdeschef på Sportbladet. 

Lisa Sandström börjar på OTW som social media specialist i Performance-teamet. Lisa har studerat till content developer på Hyper Island och kommer senast från reklambyrån Spinn, där hon jobbade som content manager.

Daniel Nilsson är huvudsakligen filmare och klippare men har även jobbat som fotograf och animatör. Han har drivit eget en längre tid men har även varit anställd och kom senast från komplett Group, en stor nordisk E-handelskoncern där han jobbade som videoproducent. 

Vår nya digitala strateg i Göteborg, Kristofer Granger, kommer från Trinidad och Tobago, där han jobbat som director of digital marketing för både Lonsdale Saatchi & Saatchi Advertising och Ross Advertising. 

Louise Winberg är ny projektledare och redaktör på OTW Göteborg. Louise är utbildad journalist och kommer senast från Visit Sweden där hon arbetade som pr manager i Oslo i åtta år. 

Projektledaren och konceptutvecklaren Ulrika Hamrén är skolad copywriter men har haft många olika roller inom content marketing de senaste tio åren. Bland annat som regissör, redaktör, kreatör och ansvarig för film och foto på Stendahls. Hon kommer senast från kundsidan där hon jobbat på Polestars marknadsavdelning som editorial lead.

Projektledaren i Markus Forchhammer ansluter till Stockholmskontoret. Han kommer senast från Onemotion IMC, och har dessförinnan jobbat på Chimney group inom olika roller med kundansvar och projektledning i fokus.

Ellen Simon blir content producer på Göteborgskontoret efter att ha gjort praktik hos OTW i våras.

Jan Lindforss kom till den gotländska reklambyrån Knak vid årsskiftet. Nu tar han över som vd efter Patrik Björkander som blir marknads- och försäljningschef på Best Western Strand Hotell.

Splay One värvar Samin Krijestarac som ny head of client & agency. Han kommer närmast från rollen som kundansvarig och Head of Performance på OTW, där han varit med och tagit fram en rad prisbelönta kampanjer, bland annat för SAS, Tre Sverige och Röda Korset.

Ulrika Nyberg går in som partner i Bondi Executive Search. Hon är kommunikation- & public relations-expert, och har med mer än 25 år i Life Science-industrin.

Efter att Creuna i Göteborg köpts upp av Knowit värvas två ledande profiler till Comprend. Grundaren Tina Söderlund och byråns ansvarig för medarbetarfrågor Anna Lindqvist blir chief strategy officer och chief people & culture officer.

Åkestam Holsts tidigare vd, Petronella Panerus, som greppar ordförandeklubban i Familjen. 

Den mångfaldigt prisbelönte art directorn Joakim Khoury har utsetts till creative director på Åkestam Holst. En byrå han har arbetat på sedan 2016. 

Jerk Zander började på Forsman & Bodenfors 2002 och har jobbat med kunder som Volvo, Svenska Spel och Telia, och har vunnit både silver- och guldägg. Nu blir han affärsutvecklingschef på koncernen Pulsen, som sysslar med allt från IT och tech till fastigheter, restaurang och klädindustrin.

Läkemedelsbolaget Gilead Sciences hittar en ansvarig för samhällskontakter i Claes Nyberg på Hill + Knowlton, i dag senior public affairs-konsult.

Alice Westgårdh tidigare copywriter / creative på Sellpy, anställs som copywriter på kommuikationsbyrån Wenderfalck.

Redaktionen

Reporter

red@resume.se

Ämnen i artikeln:

RekryteringKarriär

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.