Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Karriärsöndag

Veckans värvningar: Vi har bytt jobb i branschen

Publicerad: 17 oktober 2021, 07:43

Resumé sammanfattar rörelserna på arbetsmarknaden 11-15 oktober.


Ämnen i artikeln:

RekryteringKarriär

Fredrik Bond representeras av det svenska produktionsbolaget Giants & Toys.  Regissören har nominerats till priser från Directors Guild of America hela nio gånger, och vunnit priser i tävlingar som Cannes Lions, med flera. Han har sedan ett par år varit bosatt i Los Angeles.

I april tog Åsa Mogerud över som tillförordnad vd på Hill + Knowlton efter Jenny Åström  Sedan dess har byrån genomfört en rekryteringsprocess med både interna och externa kandidater, men valet föll till slut på den tillförordnade vd:n. Hon har jobbat på Hill+Knowlton sedan 2004, med undantag för då hon var politiskt sakkunnig i statsrådsberedningen under Fredrik Reinfeldts tid. Innan befordringen var hon ansvarig för corporate communication och public affairs.

Geelmuyden Kiese värvar tre nya medarbetare.

Lovisa Montin kommer senast från Liberalerna där hon var politiskt sakkunnig inom hälso- och sjukvård i Region Stockholm. Hon har erfarenhet av projektledning och verksamhetsutveckling. 

Olof Ehrs kommer senast från den danska PR-byrån Essencius och har tidigare arbetat på byråer som Narva Communications och Friends Agenda. Han har även arbetat som journalist på tidningar som Realtid och kommer arbeta med GK:s erbjudande inom finans och corporate communications.

Maja Nilsson är GKs senaste juniorkonsult och kommer framför allt att stötta GKs uppdragsgivare inom sociala medier. Maja är utbildad i webbkommunikation och sociala medier.

Kommunikationsbyrån Bellbird värvar Claes Winberg, som har jobbat i London de senaste tio åren, senast som geopolitisk rådgivare på Gatehouse Advisory Partners. Han har även haft sommarjobb på Hallvarsson & Halvarsson.

Storytel rekryterar Peter Hammarbäck från kommunikationsbyrån Kult PR. Han kommer att jobba med ljudboksbolagets satsning på exklusivt originalinnehåll. I sin roll ska han strategiskt och operativt driva marknadsföringen för titlarna inom förlagsverksamheten Storytel Publishing. På Kult PR har Peter Hammarbäck främst arbetat med pr och kommunikation för bokförlag samt varit ansvarig för ett stort antal boklanseringar.

Tech-konsultbolaget HiQ utökar sitt marknadsteam ytterligare och rekryterar Isa Sjösten som marketing manager. Hon kommer senast från en roll som Talent Agent på Trib, men har sin bakgrund i reklambranschen där hon jobbat som strateg på bland annat M&C Saatchi och Honesty. Nu kommer hon att ingå i HiQ’s marknadsteam där hon kommer att ansvara för bolagets marknadsföring i Sverige. 


Sedan 2015 har poddarna ”Den digitala draken” och Digitally China” spridit kunskap om den kinesiska techscenen. Nu startar poddmakarna byrån The Perspective som ska hjälpa svenska företag att etablera sig i landet. Till satsningen rekryteras Nicholas Young som blir founding partner och senior advisor på byrån. Nicholas är född i New York och har varit bosatt i Kina de senaste tio åren. Han har en MBA och en MA från Stanford University och en kandidatexamen från Brown University. Nick har länge varit entreprenör men har även bland annat erfarenhet från JD.com som Head of Artificial Intelligence Innovation och från IDEO inom business design. 


Produktionsbolaget Gabardin, som ingår i People People People, etablerar kontor i Piteå. Till satsningen rekryteras Erik Sandström som har bred erfarenhet från både långfilm, byråvärlden och tv-produktion.

Samtidigt växlar också en annan byrå inom People People People, Oh My, upp sin satsning på hybridevent genom att rekrytera Love Dager, grundare av eventbyrån Outside Minds. Han arbetat med  företagsevent för kunder som McDonald's, Sthlm Fintech Week och Regeringskansliet, men har också drivit egen byrå med fokus på innovation sedan år 2018 och arrangerade bland annat det första stora bitcoin-eventet i Sverige.

Åsa Julin rekryteras till Hallvarsson & Halvarsson där hon blir konsult. Hon har tidigare arbetat som programledare på TV4 Nyheterna och på TV4 Ekonominyheterna. Hon har också arbetat på Ekonomiekot på SR, som producent för Nobelstudion på Sveriges Television och Sommar i P1 samt jobbat som moderator.

Roshanak Fatahian återvänder till Nord DDB efter tre år. På byrån blir hon head of digital operations. Hon får också ansvar över byråns jämställdhets- och mångfaldsarbete som diversity & inclusion director.

Redaktionen

Reporter

red@resume.se

Ämnen i artikeln:

RekryteringKarriär

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.