Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Karriärsöndag

Veckans värvningar: Vi har bytt jobb i branschen

Publicerad: 31 oktober 2021, 08:40

Julia Holmvik (Westander), Kenneth Danielsson (IAB), kvartetten Johanna Strand, Simon Ghidey, Matilda Björklund och Pontus Hammarström (500), Sofia Austern Björkman (Volt), Jannis Hristofilopoulos (NoA Connect) och Oleg Malakhov (Hedvig).

Resumé sammanfattar rörelserna i kommunikationsbranschen 25-29 oktober.


Ämnen i artikeln:

RekryteringKarriär

Anna Nergårdh blir ny senior rådgivare hos Rud Pedersen och kommer att arbeta med byråns erbjudande inom hälso- och sjukvård. Hon har jobbat som chefsläkare, biträdande landstingsdirektör i Stockholm och statlig utredare, senast för utredningen Samordnad utveckling för god och nära vård.

Reklambyrån Volt byter vd när man tillsätter Sofia Austern Björkman som lämnade Familjen tidigare i höstas.
Skiftet innebär att Henrik Stampe kliver ned från vd-stolen. En befattning han har haft sedan 1999. Han kommer dock att stanna kvar på Volt i rollen som senior strateg och blir även styrelseordförande, samt behåller hela ägandeskapet av byrån.

Oleg Malakhov har många års erfarenhet av att skapa produktdesign för framgångsrika techföretag så som Paypal, Zettle, Revolut och Klarna, men han började sin karriär i reklambranschen, som art director på Wunderman. På Hedvig tillträder han rollen som chef för produktdesign med uppdrag att leda produktdesignteamet. Han ingår i Hedvigs kreativa ledarskapsteam som gemensamt delar på ansvaret för Hedvigs kreativa strategi.

Claes Pellvik har jobbat på Ving i 28 år, varav de 18 senaste som marknadschef. Nu går han vidare och blir nordisk kommunikationschef för resebolaget som samtidigt väljer att avveckla marknadschefsrollen.

Pr-byrån Westander har anställt Julia Holmvik, senast nyhetsreporter på Ekot samt researcher på P1-morgon och Studio Ett. Hon har tidigare arbetat som journalist på Yle och som marknadschef på ABB i Helsingfors.

Jannis Hristofilopoulos blir vd för NoA Connect. Han har tidigare varit COO för erbjudandet. Tillsammans med Anders Nygren startade han byrån Peregrine år 2017 och byrån köptes av nätverket i augusti 2020. Tillsammans med Proletar blev det NoA Connect i början av året.

I våras tog det danska foodtech-bolaget Superb in 130 Mkr i en runda ledd av Kinnevik. Sedan dess har de rekryterat Edgar Rouwenhorst, tidigare Zettle by Paypal, som ny marknadschef och Björn Lindberg, även han tidigare Zettle by Paypal, har fått ordförandeklubban (han är även investerare i bolaget). Nu kliver Sabina Notkin, med en bakgrund hos Google, Trustpilot och Lime Technologies, in som Director of People & Culture på det danska foodtech-bolaget.

Efter tio år som vd för IAB Sverige klev Charlotte Thür av posten i början av maj. Hon ersättes tillfälligt av Kenneth Danielsson tidigare vd för Group M och Mindshare samt delägare och vd i Wisley. Förra året startade han nischbyrån W41, specialiserad på medieköp inhouse. Nu står det klart att IAB väljer att ge Kenneth Danielsson vd-stolen permanent.

Den strategiska kommunikationsbyrån 500 ser en ökad efterfrågan under 2021. Något som lett till att bolaget på kort tid rekryterat fyra nya medarbetare.

Johanna Strand anställs som seniorkonsult och kundansvarig. Hon har en tidigare bakgrund som marknads- och kommunikationschef på TriArt Film, och har mångårig erfarenhet i rollen som konsult från andra byråer. Johanna har även arbetat med PR och kommunikation på två av Nordens största mediehus, TV4 och MTG. 

Pontus Hammarström blir ansvarig för 500s erbjudande kopplat till filmproduktion och foto. Han har tidigare erfarenhet från musikbranschen och har frilansat för kunder som Spotify och Sveriges Radio. 

Matilda Björklund blir juniorkonsult och kommer närmast från Utrikesdepartementets enhet för Europeiska unionen, gruppen för bilaterala-och policyfrågor. 

Simon Ghidey blir juniorkonsult och har tidigare erfarenhet från både filmproduktionsbolag och reklambyråer. 

Redaktionen

Reporter

red@resume.se

Ämnen i artikeln:

RekryteringKarriär

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.