Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Karriärsöndag

Veckans värvningar vi har bytt jobb i branschen

Publicerad: 7 november 2021, 08:53

Tone Tingsgård, Henry Sténson och Susanne Nordling (Labyrinth), Ulf Bergström (Aim Public Affairs), André Persson (Klarna), Hedvig Hagwall Bruckner (Knowit Experience) Fredrika Fredmark och Stina Rönnlund (Suicide Zero) och Annika Åhlund (Åkestam Holst)

Resumé sammanfattar arbetsrörelserna i kommunikationsbranschen 1-5 november 2021.


Ämnen i artikeln:

KarriärRekrytering

Efter 10 år på TBWA\ Stockholm väljer den flerfaldigt prisbelönte art directorn André Persson att lämna reklambyrån och jobbar numera på Klarna.  Han kommer att fortsätta jobba med att ta fram idéer och koncept på Klarnas B2B-avdelning. På TBWA jobbade André med kunder som Scania, K-Rauta, Cuba Cola, Canal Digital och Stockholm Gas.

Aim Public Affairs har rekryterat Ulf Bergström som senior advisor european affairs. Han kommer närmast från Ydrenas Communications där han varit seniorkonsult och arbetat med bland annat strategier och projektledning för EU, public affairs, media och kommunikation. Ulf Bergström har arbetat för EU-kommissionen, samt på EU-myndigheten ENISA och Eurojust i 14 år. Han har också haft ledande befattningar för regeringen. Bergström har magisterexamen från College of Europe.

Efter 15 år lämnar Hedvig Hagwall Bruckner King för att bli
Head of Design and Communication på digitala byrån Knowit Experience Stockholm. Hon kom till reklambyrån King hösten 2006 då hon värvades från SWE. Dessförinnan hade copywritern arbetat på Forsman & Bodenfors. Genom åren har hennes arbete för bland Comhem och Svenska Spel belönats med flera priser i bland annat Guldägget, 100-wattaren, Clio, Eurobest, D&AD och Cannes Lions. Hon är styrelseledamot i Komm och var juryordförande i Guldägget 2020.

Pr-byrån Westander har anställt Anna Norman, senast rotelchef och politiskt sakkunnig för Liberalerna på skolroteln i Stockholms stadshus. Hon har många års erfarenhet av politisk kommunikation och opinionsbildning.

Howcom värvar Medicoms business director Niklas Hedberg. Han får motsvarande roll på mediebyrån och den nya arbetsplatsen.

Åkestam Holst rekryterar därmed en ny Client Director i form av Annika Åhlund som närmast kommer från rollen som Global Brand & Marketing Manager för Urbanears. Hon började i måndags och kommer bland annat att leda samarbetet med Apotek Hjärtat och flera andra ledande samarbeten på byrån.

Pa-byrån The Labyrinth tar in nya meriterade medarbetare. 

S-ledamoten Tone Tingsgård, är i grunden är universitetslärare i ryska. I mars 2017 lämnande hon över utredningen om den svenska insatsen i Afghanistan till regeringen.

Henry Sténson har haft flera tunga som kommunikationsdirektör på företag som SAS, Ericsson och Volvo. Han har en bakgrund inom Modereterna och hade senast en roll som konsult på Brunswick.

Susanne Nordling har en bakgrund från Miljöpartiet och som landstingsråd och gruppledare i hälso- och sjukvård i Region Stockholm. Hon har också varit politisk sekreterare för Miljöpartiet i Region Stockholm.

Från 1 november 2021 anställer Novus Katrin Jansson som kundansvarig och i den rollen kommer hon ansvara för flera av nyckelkunderna. Katrin kommer närmast från SAS där hon var Advertising Sales Manager och har sedan tidigare lång erfarenhet från liknande roller, bland annat inom mediebranschen där hon varit på Bonnier och Schibsted med flera.

Obeya växer och stärker nu upp med två juniora pr-konsulter. Jakob Merlenius kommer närmast från Presskontakterna där han var junior pr-konsult och arbetade med märken som Åhléns, Haglöfs och Happy Homes. Obeya välkomnar även tillbaka den tidigare praktikanten Tirageh Bagheri som sedan sin praktik tagit en kandidatexamen i Kultur vid Göteborgs Universitet och jobbat ihop med ABF samt Göteborgs Stad.

Ann Emilson blir ny EVP Global Sales & Marketing på Tobii och tar plats i ledningsgruppen. Hon kommer närmast från Telia och har över 20 års erfarenhet från IT- och telekomindustrin. Den största delen av Anns professionella karriär har hon hittills spenderat på Ericsson bland annat som europeisk säljchef, marknadschef och inte minst vd och landschef för Ericsson i Singapore. Efter Ericsson började hon arbeta på CGI i Stockholm där hon ansvarade för företagets svenska detaljhandels- och kommunikationskunder.

Suicide Zeros nya kommunikationschef är Fredrika Fredmark, som närmast kommer från organisationen Epcat. Stina Rönnlund från Tjejzonen går in om insamlingsansvarig för privatgivare på organisationen.

 

 

 

Redaktionen

Reporter

red@resume.se

Ämnen i artikeln:

KarriärRekrytering

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.