Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Karriärsöndag

Veckans värvningar: Vi har bytt jobb i branschen

Publicerad: 14 november 2021, 08:04

Malina Röstlund (BankID), Annica Smith (Formsmedjan), Anders Lidzell (Sandberg Trygg) och Vaishali Kaim (Spotin)

Resumé sammanfattar rörelserna på arbetsmarknaden 8-12 november.


Ämnen i artikeln:

RekryteringKarriär

Jonas Morian, senast kommunikationschef på energibolaget Fortum blir opinions- och presschef på Tidningsutgivarna (TU).

Malina Röstlund är ny kommunikationsansvarig på BankID. Hon har arbetat över ett decennium på H+K Strategies som konsult, där hon bland annat varit en del ledningsgruppen och ansvarig för kriskommunikation. Hon kommer senast från en roll på Moderna Försäkringar.

Maria Hartog-Holm har arbetat på Trendgruppen PR sedan 2014 som kundansvarig pr-konsult och projektledare för flera av bolagets internationella kunder. Hon har också suttit med i företagets ledningsgrupp sedan 2019.  Nu blir hon vd på byrån och efterträder byråns ägare Karin Sköldberg som blir Trengruppens creative director.

Hanna Engström, tidigare Nordic HR Director på Live Nation, blir Head Of People på Creed Media och tar även plats i ledningsgruppen. Under fem års tid har hon verkat i rollerna som Nordic HR Director samt HR Manager för Sverige på Live Nation. Innan dess arbetade hon med HR på elektroniktillverkaren TE Connectivity.

Sandberg Trygg knyter till sig Anders Lidzell. Han kommer närmast från egen verksamhet som copywriter och har tidigare bland annat arbetat på Forsman & Bodenfors, Åkestam Holst, DDB Stockholm, Paradiset och SWE.

 
Annica Smith är ny strateg på Formsmedjan. Hon kommer närmast från arbetet som marknads- och kommunikationschef på Apollo. Dessförinnan har hon arbetat på flera reklambyråer i Stockholm, bland annat Lowe Brindfors och Nord DDB, där hon varit kundansvarig projektledare för Telenor, Klarna och BMW. Hon har också arbetat på H&M:s huvudkontor.

Vaishali Kaim, senast från Amazon Indien och går in som CMO på tillväxtföretaget Spotin.  Hon kommer senast från en roll som Brand Marketing Manager på Amazon Indien där hon bland annat drivit deras avdelning inom mode med över 300 varumärken. Hon har tidigare även haft en position med varumärkesbyggande arbete för Unilever.   

Anna Wirén är ny CMO på Zmarta Group. Hon ersätter Niklas Jansson som tidigare i år lämnade Zmarta Group för motsvarande roll hos Loopia Group. Anna Wirén kommer närmast från en tjänst som CMO för Hemfrid där hon var ansvarig för varumärke, marknadsföring och kundupplevelse.

Emma Evanne är det senaste tillskottet på Oh My:s Luleåkontor och går in som både produktionsledare och förstärkning på eventsidan. Hon är upplevelseproducent i grunden och har länge jobbat inom restaurangbranschen.

Tidigare byråchefen Johan Lindberg tar över som vd för Studio Bon. Johan Lindberg efterträder medgrundaren Krister Ragnarsson som förblir operativ i bolaget som digital strateg och arbetande styrelseordförande. Samtidigt blir produktionschef Linus Palm och analytiker och varumärkesstrateg Beatrice Engman båda vice vd.

Sasan Faghihi, som de senaste fyra åren har frilansat efter att ha lämnat rollen som creative director på den koreanska nätverksbyrån Cheil, blir som kreatör/art director och formgivare på River. Han blir även en del av ledningsgruppen på byrån där en av uppgifterna är att utveckla erbjudandet på byrån inom varumärkesidentitet och design.

Nermin Mohamad Ali har nyligen tillträtt som Communications Manager för Coca-Cola i Sverige och kommer närmast från Prat PR där hon jobbade som kundansvarig projektledare med kunder som Arla, Subway och McVitie’s. Dessförinnan har hon arbetat på både Animal och Edelman Deportivo.

Manifest PR värvar två.

Mimmi Bladini är medie- och kommunikationsvetare i grunden. Hon har tidigare varit pr- och sociala mediekonsult på reklambyrån Change, content creator inhouse på Collector Bank och kommer nu senast från rollen som redaktör på contentbyrån Glory Days Stockholmskontor.

Henny Markgren kommer senast från pr-byrån Geelmuyden Kiese i Stockholm. Hon har arbetat med både digital och visuell kommunikation, samt med kreativ konceptutveckling, medierelationer och strategiarbete. 

Redaktionen

Reporter

red@resume.se

Ämnen i artikeln:

RekryteringKarriär

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.