Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Karriärsöndag

Veckans värvningar: Vi har bytt jobb i branschen

Publicerad: 4 oktober 2020, 07:14

Max Hoffman, Ryan McKinnia och Paul Grizzell (Relatable). Beatrice Trodden, Klara Gripe, Christin Johnen, Ellinor Björkman och Maria Theill (Nyheter 365) Madeleine Jarehov (Carat) och Sepideh Imani (Sida)

Resumé sammanfattar rörelserna på arbetsmarknaden 28 september till 2 oktober.


Ämnen i artikeln:

Rekrytering

Sida gör tre rekryteringar

Sepideh Imani har utsetts till ny kommunikationschef på biståndsmyndigheten. Hon kommer närmast från jobbet som koncernövergripande kommunikationschef på JM. Hon har tidigare även arbetat som analytiker på Prime & United Minds. Sepideh Imani har en masterutbildning i ekonomi och marknadsföring samt är utbildad journalist.

Mattias Bengtsson Byström har anställts som ny pressekreterare för att förstärka presstjänsten. Han kommer senast Svenska Afganistankommitén. 

Som ytterligare förstärkning på presstjänsten har Sida rekryterat Sara Farhoudi, tidigare konsult och projektledare på Gullers Grupp.

Nyheter 365 växer med sex personer:

Beatrice Trodden, redaktör för den amerikanska marknaden,
Klara Gripe, videoanimatör,
Christin Johnen, redaktör för den tyska marknaden,
Ellinor Björkman, redaktör för den svenska marknaden,
Maria Theill, finans  
Caroline Klytseroff, säljare med Marbella som bas. 

Camilla Jonsson ersätter tidigare chefredaktören Johan Såthe som chefredaktör för Realtid.se. Hon har en lång bakgrund inom branschen då hon arbetat som journalist och redaktör sedan 90-talet. Hon har bland annat varit redaktionschef för di.se och Sydsvenskan samt chefredaktör för Chef.

Influencerbyrån Relatable förstärker både på den kreativa sidan på säljet. Max Hoffman, tidigare på influencerbyråerna Tourn och Tailsweep, samt den brittiske art directorn Paul Grizzell börjar i Stockholm medan Ryan McKinnia, som varit med och byggt upp influencerbyråerna Goat och Influencer, ansluter till kontoret i London.

Madeleine Jarehov går in som ny vd för Carat efter att ha arbetat som byråchef för Carat under ett års tid. Nike Carlstoft, sedan i maj vd för Dentsu Aegis Network, har agerat vd för byrån sedan september 2019.

Loopia har rekryterat Oscar Olson, tidigare Junior Art Director på AWB, till vår marknadsavdelning. På Loopia kommer han vara Creative och jobba med att förbättra och förfina vårt uttryck. Oscar gick på Miami Ad School och Berghs.

Anja Alemdar lämnar branschorganisationen Energiföretagen Sverige för Vattenfall där hon blir chef för Public Affairs.

Nord DDB:s tidigare byråchef Maja Siösteen blir ny HR-chef och COO på Tänk Om Gruppen, koncernen som innefattar Tillsammans, Kompis och Folket.

Youtube-kanalen United Screens tar in konstnären Carolina Gynning i sitt nätverk.

 

Redaktionen

Reporter

red@resume.se

Ämnen i artikeln:

Rekrytering

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.