Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Karriärsöndag

Veckans värvningar: Vi har bytt jobb i branschen

Publicerad: 21 november 2021, 08:52

Pia Grahn (CItycon), My Söderholm (Emperial), Marie Murphy (Göteborgs Film Festival), Matthew Walker (Arla), Nina Åkestam Wikner (Nord DDB) och Tero Marjamäki (Svenska Innebandyförbundet)

Resumé sammanfattar rörelserna på arbetsmarknaden 15-19 november.


Ämnen i artikeln:

KarriärRekrytering

De senaste nio åren har Nina Åkestam Wikner arbetat inom akademin som forskare vid Handelshögskolan i Stockholm, som konsult och på Google. Nu återvänder hon till Sveriges byråvärld som strategichef på Nord DDB. Innan dess arbetade hon på Wieden + Kennedy i New York. Karriären började på Garbergs.

Mejerikoncernen Arla tillsätter en marknadsdirektör i Sverige, från Storbritannien. Matthew Walker, tillträder den 1 januari 2022 och jobbar idag med Arlas globala varumärke. Han kommer att leda en ledningsgrupp med ansvar för varumärke, hållbarhetsagendan, inhousebyrån The Barn, digital- och medieköp samt kategoriansvar för mjölk och yoghurt, ost  och smör.

Marie Murphy är ny marknadschef på Göteborg Film Festival Hon kommer senast från jobbet som account director på Forsman & Bodenfors, där hon arbetat med marknadsföring och kommunikation för svenska och internationella kunder sedan 2008.

Staccs, streamingtjänsten för konserter och musikdokumentärer gör en ny satsning på originalinnehåll, Staccs Originals. Till den nya storsatsningen rekryteras; Kristofer Åkesson som head of Staccs Originals, tidigare marknads- och kommunikationsdirektör på Live Nation samt Jonas Thulin som Head of Business Development & Partnership Relations på Staccs, han kommer senast från ledande positioner på United Stage och Universal Music.

Efter årsskiftet har Mindmakers och Socialminds införlivats i BerntzonBylund. Nu rekryterar organisationen sju nya medarbetare:

Kevin Krooks, art director
Ebba Lindblom, content-specialist
Felicia Nordell, content-producent
Tess Medina, projektledare
Jenny Johansson, projektledare
Armin Hadzic, projektledare
Maria Hanseblad, copywriter

Med nyrekryteringarna rymmer verksamheten 40 personer. 

I samma veva lämnar även My Söderholm sociala mediebyrån Socialminds, som hon var medgrundare till, efter sju år. I stället kommer hon att starta musikmediebyrån Emperial som ska skräddarsy koncept med kommersiell musik i fokus. Bolaget ska fungera som en länk mellan varumärken, musik och marknadsföringskanalerna

Blockets kommunikations- och hållbarhetschef, Tero Marjamäki, byter i januari jobb och blir kommunikationschef på Svenska Innebandyförbundet. Han har tidigare arbetat som journalist på Resumé, pr-och kommunikationsansvarig på Sveriges Annonsörer och projektledare på kommunikationsbyrån Cohn & Wolfe.

Den kinesiska telefontillverkaren Xiaomi värvar en ansvarig för public affairs på nordisk nivå som senast arbetade på en konkurrent. Mellan maj 2020 och augusti 2021 hade Joanna Ljunggren titeln PA Manager på Huawei.

Ligistfilm knyter till sig den prisbelönta regissören Markus Johnson Castro som har valt att slå ihop sig med Ligist för att tillsammans vidareutvecklas inom reklamfilm. Han han har genom åren arbetat med varumärken så som Björn Borg, Folksam, Ving, Elgiganten och Libero. Hans filmer har vunnit på Roygalan, Grammisgalan och Guldbaggegalan.

Citycon driver och förvaltar köpcentrum, bland annat Kista centrum. Nu kliver branschveteranen Pia Grahn in och blir group communications manager för koncernen. Bland annat kommer hon arbeta med att öka kännedomen om Citycon i Norden. Senast kommer hon från två projektledarroller på Komm och Swedma Guldnyckeln. Innan dess har hon arbetat på McCann och H+K Strategies, samt varit journalist på Resumé och Dagens industri.

Klingit förstärks av Jonas Hammargren som blir ny CFO för bolaget. Han har tidigare bland varit medgrundare av och vd för foodtech startupen Fodi och är även medgrundare av YH-skolan Näringslivsakademin.

Pontus Karlsson, vd för varumärkesbyrån ANR+1 under 13 år, tillträder som ny vd för K2 Search den 1 januari 2022. Han efterträds av Anna Celay och Andreas Lönn, i dag strategichef respektive creative director på byrån.

OTW anställer i Stockholm, Göteborg och Malmö:

Sanne Kleiner är ny redaktör och projektledare i Malmö. Hon har en bakgrund inom kommunikation och journalistik och kommer senast från Malmö stads kommunikationsavdelning. 

Johan Welander är ny account director och strateg i Stockholm. Han har arbetat med kommunikation och varumärkesutveckling och har en lång bakgrund från en rad reklambyråer, senast King.

Stockholmskontoret förstärker även med Siri Lindén, ny innehållskreatör och producent. Hon har en bakgrund inom reklam, pr och digital marknadsföring, och kommer senast från Nord DDB. 

Vicktor Winquist, har börjat som social media specialist i Stockholm och är därmed är tillbaka i byråvärlden efter en tid på Telenor Företag där han jobbat med sociala medier, strategiskt och paid. 

Matt O’Leary har börjat på i Göteborg som editor och content strategist. Han har jobbat som skribent, redaktör, journalist och content producer i Storbritannien, Belgien och Italien. I Sverige har han varit både copywriter och board game designer. Senast kommer han från byrån 2028.

Chiffer anställer copywritern Michelle Vistam. Hon kommer senast från en roll som content creator och pr-konsult med primär inriktning på rörligt innehåll. Hon är utbildad i media och kommunikation.

Styrelsen för Svenska Filminstitutet utsåg i förra veckan Anette Novak till ny vd. Hon kommer närmast från tjänsten som direktör för Statens medieråd. Hon ersätter Anna Serner som varit vd sedan 2011.

Next Level Group anställer en project manager i form av Tanja Björklund. Hon kommer senast från padelbolaget aGood to Great, och har tidigare jobbat med profiler inom sport och nöje. Tanja Björklund börjar på NLG den 7 januari.

Sophia Metelius har anställts som ny seniorkonsult på Kreabs Stockholmskontor Hon.var fram till i somras chef för Liberalernas samordningskansli i statsrådsberedningen. Där var hon ansvarig för Liberalernas förhandlingar om Januariavtalet.

Katrine Kolström är det senaste tillskottet på design- och kommunikationsbyrån Creative Works i Värnamo. Hon har specialiserat sig på att skapa digitala upplevelser. Tidigare har hon arbetat som frilansande digital designer och UX/UI designer med bland annat kunder såsom Gullers Grupp, OTW Communication och Volvo.

Mikael Andersson är ny e-handelschef på Granngården. Han kommer närmst från rollen som marknads- och e-handelschef på Dogman.

Redaktionen

Reporter

red@resume.se

Ämnen i artikeln:

KarriärRekrytering

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.