måndag6 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Karriärsöndag

Veckans värvningar: Vi har bytt jobb i branschen

Publicerad: 28 november 2021, 08:57

Malin von Werder, Lars Jungerth, Ulrika Almquist, Jacob Boe, Eva Lundström och Alexander Rosta.

Resumé sammanfattar rörelserna på arbetsmarknaden 22-26 november.

Ämnen i artikeln:

RekryteringKarriär

R

Redaktionen

red@resume.se


Jacob Boe rekryteras till det brittiska benet av Redgert Comms. Han kommer senast från rollen som general manager på Relatable. I rollen som head of growth & new markets kommer Jacob Boe att ansvara för att utveckla den existerande säljorganisationen i England. Han ska också bygga bolagets europeiska närvaro och skapa fler verksamhetsområden tillsammans med teamet. Innan Relatable har han bland annat arbetat som campaign manager på Clear Channel.

Eva Lundström kliver in som ny business director på mediebyrån Mediacom. Senast kommer hon från rollen som marknads- och varumärkesdirektör på Scandic Hotels. Tidigare har hon även arbetat inom flertalet olika nordiska marknadsroller bland annat inom Fritidsresegruppen som sedermera blev Tui, Sats och Apollo.

Affärsutvecklaren Ulrika Almquist rekryteras till Gullers Grupp. Hon har tidigare jobbat som vd för byrån FamiljenPangea, affärsansvarig på DDB och Lowe Brindfors samt marknads- och kommunikationschef på arkitektkontoret Tengbom.

Som kreativ chef har Malin von Werder varit en av nyckelpersonerna Garbergs Malmö sedan etableringen 2014. Nu lämnar Malin von Weder reklambyrån som hon har arbetat på sedan 2004 då hon rekryterades från Mother i London. Hon inledde sin karriär på Paradiset 1996.

Efter drygt sex år på vd-posten lämnar Håkan Jerner mediebyrån Tre Kronor. Istället tar huvudägaren och styrelseordföranden Niclas Fröberg över rollen som vd.

Anna Rasin kliver in som konsult på Hallvarsson & Halvarssons och ansluter till byråns erbjudande inom corporate communications. Hon kommer senaste från ett jobb som inhyrd presschef på byggföretaget NCC. Dessförinnan jobbade hon som kommunikationsdirektör på Coop.

The Amazing Society rekryterar sex personer.

Erika Savander kommer senast från en roll som motion designer på mobiloperatören Tres inhousebyrå och har tidigare erfarenhet från att jobba som motion designer på bland annat B-Reel i Berlin. 

Även Matilda Storm ansluter till kreatörsteamet och har en mångårig bakgrund som art Ddrector på bland andra Mini Rodini, Fröjd Agency och Actionist.

Projektledaren Ozkar Hamberg har en en mångårig bakgrund inom marknad och kommunikation och har bland arbetat på H&M:s globala marknadsavdelning, Ibeyostudio och At Night Management. 

Larry Okoth ansluter till medieteamet och kommer senast från rollen som digital marketing specialist på Ottobock.

Emma Andersdotter (kommer senast från utbildningen digital marketing specialist på IHM Business School.

Maria Brusewitz har de senaste 3,5 åren studerat digital marknadsföring och digital conversion manager på Sälj och marknadshögskolan.

Niklas Hedberg ansluter som business director på Howcom, där han kommer att leda arbetet med att utveckla det strategiska erbjudandet, samt ingå i ledningsgruppen. Han har över 20 års erfarenhet från olika roller i mediebranschen och kommer senast från Group M där han arbetat i strategiska roller med fokus på tillväxt, affärsutveckling och ledarskap.

Lars Jungerth tillträder tjänsten som marketing director för Mediamarkt den 1 december, 2021. Sedan i juni har han arbetat på varumärket som project manager. Innan dess kom Lars Jungerth från rollen som vd för Departements & Stores Europe AB och dessförinnan som nordic marketing director för Canal Digital. Det tyska hemelektronikbolaget har sedan 2020 haft en marknadschef för den svenska marknaden baserad i Turkiet, Caganur Atay Uctu. Nu får varumärket återigen en marknadschef baserad i Sverige.

Den 22 november började Catherine Johnsson, med lång erfarenhet av kommunikation, pr och opinionsbildning som samhällspolitisk redaktör på förbundet Naturvetarna. Under hösten har förbundet rekryterat sammanlagt fyra personer på påverkansområdet.

Alexander Rosta börjar som dreative på Eventyr i Stockholm och kommer närmast från en roll som creative director på Koncept & Event med en gedigen erfarenhet av B2C-event. Han tillträder i december.

Familjen har anställt 14 nya medarbetare

Zackarias Lindskog, copywriter från Berghs

May Kolanj, designer från Forsbergs

Filip Tomic, paid media manager från Grand Frank

Lina Wang, utvecklare från Hyper Island

Lisa Åsberg, designer från Beckmans

Anna Litzén, planner från Berghs

Max Bergström, utvecklare från NTM

Fanny Vikberg, projektledare från Miltton

Ulf Paulsrud-Sirbäck, copywriter från Berghs

Hedda Hyland, art director från Berghs

Alma Sunnemark, projektledare från DDB

Kristofer Larberg, utvecklare från Medieinstitutet

Beate Wik, art director från Berghs

Rodi Çiçek, UX-designer från Change Makers

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev