Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Karriärsöndag

Veckans värvningar: Vi har bytt jobb i branschen

Publicerad: 1 november 2020, 08:43

Olivia Andrén (500), Lina Brunzell och Mikael Noaksson (Ehrenstråhle), Martin Höglund (Tullverket) och Katarina Johansson (Rud Pedersen)

Resumé sammanfattar rörelserna på arbetsmarknaden 26-30 oktober.


Ämnen i artikeln:

RekryteringKarriär

Kommunikationsbyrån 500 nu har rekryterat Olivia Andrén till tjänsten som juniorkonsult. Olivia har en examen i statsvetenskap från Göteborgs universitet och tog i somras examen från Berghs PR-program. 

Daniel Wisarve blir ansvarig för Woodys digitala affärer. Han har arbetat med försäljning och marknad i olika roller och branscher och kommer närmast från ett jobb som marknadschef på Forsea.

Ehrenstråhle i Malmö värvar art directorn Lina Brunzell kommer närmast från Fan Club/Creuna men har nu valt att hoppa på den kreativa satsningen inom Ehrenstråhle. Hon kommer att arbeta med copywritern Mikael Noaksson, tidigare frilans med en bakgrund på bland annat Garbergs och Isobar. Hans vikariat på Ehrenstråhle övergår nu i en fast tjänst.

Martin Höglund är ny pressekreterare på Tullverket. Han kommer närmast från Gullers Grupp där han hade rollen som senior kommunikationskonsult och mediestrateg. Martin var innan dess redaktör och reporter på TT Nyhetsbyrån.

Open värvar 3D motion-designern Daniel Enervald, från Frank Digital Experiences. Han har en balgrund inom film och 3d motion och har tidigare arbetat på C2, Crosby och Valtech. 

Katarina Johansson är ny senior advisor vid Rud Pedersens Stockholmskontor. Hon var tidigare ordförande för och grundare av Nätverket mot cancer.

Knak förstärker sitt kreativa erbjudande och rekryterar Tobias Grönberg som senior copywriter. Han kommer närmast från Forsman & Bodenfors Daily, och har tidigare arbetat på bland annat Ogilvy Paris och McCann Stockholm.

Det är Erika Svanström blir Svenska Spels pa-chef. Hon har en bakgrund från Kristdemokraternas riksdagskansli och som kommunikationschef på Sveriges Åkeriföretag. De senaste åren har hon jobbat som konsult, bland annat för Svenska Spel.

Per Gudmundson lämnar efter närmare två år rollen som presschef för KD – för att återgå till journalistiken.

Efter ett och ett halvt år som kommunikations- och försäljningsdirektör på SJ lämnar Mats Almgren för att leda Tele 2s B2B-verksamhet.

Oatly department of mind control rekryterar den flerfaldigt prisbelönade art directorn Oskar Pernefeldt från Åkestam Holst.

Carola Lundell från Nelly är ny marknadschef på Kicks, med fokus på att säkerställa fortsatt lönsam tillväxt i e-handeln. 

Martin Cederström lämnar sitt familjeföretag för att ta över som marknadschef för Elektroskandias elmateriel- och industriavdelning.

 

 

Redaktionen

Reporter

red@resume.se

Ämnen i artikeln:

RekryteringKarriär

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.